Ranskan vilkas supertähti päästettiin median eteen kahden vuoden tauon jälkeen – ja sehän lähti heti lapasesta: ”Ilmeisesti ei saa olla hiuksia ja pelata jalkapalloa”

Paul Pogbaa nähdään harvemmin lehdistötilaisuudessa, mutta ennen Tanska-peliä supertähtikin päästettiin poikkeuksellisesti median eteen.

Paul Pogba Kuva: AOP

Ranskan supertähti Paul Pogba tunnetaan vilkkaana luonteena ja ihmisenä, joka voi aiheuttaa kohuja tuon tuosta. Pogbaa siis harvemmin päästetään lehdistötilaisuuksiin, mutta nyt keskikenttätähti päästettiin irti ennen alkulohkon päättävää Tanska-ottelua.

Lehdistötilaisuus oli Pogballe Ranskan väreissä ensimmäinen kahteen vuoteen, jolloin hän toimi Ranskan kapteenina. Sitä edeltävä lehdistötilaisuus olikin neljän vuoden takaa.

Tilaisuudesta toimittajien edessä lähtikin lapasesta levottomalla tavalla.

– Rakastan teitä todella paljon. Olen kaivannut teitä, Pogba aloitti lehdistötilaisuuden naureskellen.

– Tiedätte, että en ole suuri puhuja. Mutta on mukava nähdä teidät, Pogba aloitti perään piikittelyn.

25-vuotiasta Pogbaa on kritisoitu vuosien varrella useasti esimerkiksi siitä, että hän keskittyy mieluummin hiuksiinsa kuin pelaamiseen. Pogba on vaihtanut hiusmalliaan lukuisia kertoja. On ollut muun muassa irokeesiä ja värikin vaihtunut tummasta vaaleaan sekä välillä jopa punaiseen.

– Tämä on ilmeisesti ranskalainen tai eurooppalainen asenne. Ilmeisesti ei saa olla hiuksia ja pelata jalkapalloa, Pogba totesi ja kenties viittasi Ranskan kaljuun jalkapallolegendaan Zinedine Zidaneen.

Hän myös kuittaili ihmisille, jotka kritisoivat Pogban tanssiliikkeitä.

– Kun tanssin ja teen maalin, niin en kuule keneltäkään. Kun tanssin ja häviämme, niin se on ongelma, Pogba vielä lyttäsi toimittajia.

– Mutta tämä on silti ok. Minä jatkan huolimatta kriitikoista. Te sanotte, että olen showmies. Mutta minä olen vain minä. Ottakaa minut sellaisena kuin olen.

Pogba puhui suoraan myös Antoine Griezmannin tilanteesta. Ranskan suurin tähti on toistaiseksi onnistunut turnauksessa maalinteossa vain kerran. Sekin tuli rangaistuspotkusta Australiaa vastaan.

Griezmannilta on odotettu enemmän, sillä hän oli kaksi vuotta sitten EM-kisoissa maalikuningas. Griezmann oli MM-kisojen kynnyksellä myös suuresti otsikoissa, koska ilmoitti mahtipontisesti jatkostaan Atletico Madridissa tv-dokumentin välityksellä.

Pogba lyttäsi läheisen ystävänsä kriitikotkin terävästi. Hänen mielestä “Grizou” pelaa hyvin.

– Vaikka hän ei tehnyt edellisessä pelissä maalia, niin hän on edelleen sama Grizou. Jotkut sanovat, että tämä johtuu uudesta sopimuksesta Atletico Madridiin, mutta ei, Pogba linjasi.

– Kuten sanoin jo ennen MM-kisoja, älkää koskeko minun “Grizouhun.” Olette unohtaneet minun “Grizoun.” EM-kisoissa Älkää koskeko minun Grizouhun.

Pogba käski katsomaan Griezmannin intensiivistä puolustuspelaamista.

– Näitte Perua vastaan, että olimme tiivitä. Grizoulla on vahvuutensa. Kaikki tietävät sen. Joten älkää koskeko Grizouhun, Pogba toisti.

Ranska on varmistanut paikkansa MM-pudotuspeleihin. Päätöskierroksen vastustajalla Tanskalla on mahdollisuus vielä tasapelillä Ranskaa vastaan nousta 16 parhaan joukkoon.

Jalkapallon MM-kisojen C-lohkon ratkaisukamppailut Ranska–Tanska ja Australia–Peru kello 17.00 alkaen.

Ranska–Tanska nähdään suorana TV2:ssa ja Australia–Peru Yle Areenassa. Australia–Peru ottelusta nähdään kooste TV2:ssa Ranska–Tanska -ottelun jälkeen.