Suora

  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Aviopari katoaa
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Sveitsiläispelaajien sakot saivat aikaan kansanliikkeen Kosovossa – ministeri lahjoittaa kuukauden palkkansa

Kosovon kauppa- ja teollisuusministeri kertoi lahjoittavansa rahaa sveitsiläispelaajien sakkojen maksamiseen.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri,
Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri ja kuuluisat käsimerkit.AOP

Sveitsin jalkapallomaajoukkueen Granit Xhakan, Xherdan Shaqirin ja Stephan Lichtsteinerin tuuletus suututti Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan, mutta sai Kosovossa aikaan kansanliikkeen keräämään rahaa pelaajien sakkojen maksamiseksi.

Kosovon kauppa- ja teollisuusministeri Bajram Hasani kertoi lahjoittavansa 1 500 euroa, mikä on hänen kuukauden palkkansa.

– Pelaajia rangaistiin ainoastaan siksi, että he eivät ole unohtaneet juuriaan, Hasani kertoi paikallisille tiedotusvälineille.

Xhaka, Shaqiri ja Lichtsteiner tuulettivat Serbiaa vastaan Sveitsin tekemää maalia muodostamalla käsillään albaanien kansallisen tunnuksen kaksipäisen kotkan. Fifa lätkäisi Xhakalle ja Shaqirille 8 700 euron ja Lichtsteinerille puolet pienemmän sakon.

Shaqiri syntyi vuonna 1991 Kosovossa, mutta muutti pois 1-vuotiaana. Xhaka syntyi vuonna 1992 Sveitsissä, mutta hänen vanhempansa ovat Kosovosta.

Lue myös:

Fifa lätkäisi sakot: Kaksipäistä kotkaa näyttänyt Sveitsin tähtikaksikko välttyi pelikiellolta

BBC: Sveitsin tähtikaksikko voi saada kahden ottelun pelikiellon ja sakot kotkatuuletuksista – Fifa tarvitsee erityisasiantuntijoita päätökseen

MM-ottelusta valtava jälkivääntö: Fifa tutkii Sveitsin tuuletuksia ja Serbian valmentajan kommentteja – Serbia jätti myös protestin: “Tämä oli brutaali ryöstö”

Sveitsin luotsi kritisoi pelaajiensa kohutuuletusta: "Koskaan ei pidä sekoittaa politiikkaa ja jalkapalloa" – vastustajan luotsi oli hiljaa, Fifa voi rangaista

Kosovon albaanit upottivat Sveitsin paidassa Serbian: Räjähdysherkkä poliittinen tilanne aiheutti kipinöintiä jo ennen ottelua – tuuletuksissa vahva symbolinen viesti

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat