Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"Paavo M. Petäjä oli hiihtomies henkeen ja vereen"

Jari Piirainen kuului Paavo M. Petäjän pitkäaikaisiin työtovereihin ja lähimpiin ystäviin.

hiihto
Paavo M. Petäjä kuvassa
Paavo M. Petäjä.Lehtikuva / Markku Ulander

Hiihtoliiton kunniapuheenjohtaja Paavo M. Petäjän kuolema vei "todellisen hiihtomiehen", muistuttaa Petäjän pitkäaikainen työtoveri Jari Piirainen. Petäjä kuoli keskiviikkona 81-vuotiaana.

– Arvostin häntä suunnattomasti. Hän oli hiihtomies, henkeen ja vereen. Hän oli toki lakimies ja tuomarismiehiä, mutta hiihto oli hänelle sydämenasia, Piirainen kuvaili ääni väristen, kuultuaan ystävänsä kuolemasta.

Petäjä antoi Hiihtoliiton puheenjohtajana tietyllä tavalla kasvot Lahden surullisenkuuluisalle dopingkatastrofille vuonna 2001. Petäjä joutui selittämään kuuden suomalaishiihtäjän dopingkäryjä, ja hän kuvaili myöhemmin Lahden olleen "elämänsä kovin koettelemus". Oma lukunsa tragediassa oli myös tiedotustilaisuuksien vetäminen englanniksi.

– Siihenkin hän ryhtyi tietoisena siitä, että asia on ihan mahdottoman ikävä ja vaikea. Kansainvälinen lehdistö edessä, eikä hän ollut millään lailla natiivi englanninkielen puhuja. Siitä tehtiin pilkkaa. Mutta hän hyppäsi kehiin, koska oli johtajan tehtävä mennä ja kertoa se, mitä siinä vaiheessa asiasta tiedettiin. Se kuvastaa ehkä Paavoa parhaiten: hän ei pelännyt.

Hyviäkin, iloisia päiviä toki mahtui pitkälle uralle urheilujohdossa.

– Niin menestyksen myötä kuin muutenkin. Luulen, että tuolta ladun päästä, missä Paavo on nyt maaliin tullut, hän voi katsoa taaksepäin ihan hyvillä mielin, Piirainen totesi.

Lue lisää:

Hiihtoliiton kunniapuheenjohtaja Paavo M. Petäjä on kuollut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat