Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Uunituore dokumentti paljastaa, millaista elämää Lauri Markkanen viettää kotona perheen kanssa ja vieraskiertueiden yksinäisyydessä – “Ainoa glamour löytyy siitä, että tilipussi on kohdallaan”

Koripalloilija Lauri Markkasen ensimmäistä NBA-kautta seuraava dokumentti nähtiin TV2:ssa perjantaina klo 18. Dokumentti on katsottavissa Areenassa.

koripallo
Lauri Markkanen - matkalla supertähdeksi vol. 2
Lauri Markkanen - matkalla supertähdeksi vol. 2

Dokumentti Lauri Markkanen – Matkalla supertähdeksi vol 2. seuraa lähietäisyydeltä, mitä kaikkea tapahtui nuoren suomalaisurheilijan elämässä tulokasvuoden aikana koripalloliigassa NBA:ssa.

Dokumenttisarjan toisessa osassa kamerat vievät katsojat Markkasen mukana autokoulun penkille, vieraskiertueelle sekä suomalaistähden kotiin Chicagon keskustan tuntumassa, jossa hän asuu yhdessä Verna Ahon sekä vuoden alussa syntyneen lapsensa kanssa.

Markkanen yllätti kaikki muut paitsi itsensä pelaamalla erinomaisesti tulokasvuotenaan Chicago Bullsin paidassa. Aluksi epäilijöitä riitti jonoksi asti.

– Jos olen rehellinen, niin mielestäni Bulls teki virheen varatessaan Markkasen, linjasi chicagolaisseuraa yli 30 vuotta seurannut toimittajalegenda Sam Smith.

– En sano, että se tuntui pahalle, mutta olihan se outoa. En kuitenkaan halunnut kiinnittää huomiota negatiivisuuteen, koska haluan ajatella asioista positiivisesti, kertoo Markkanen miettiessään viime kesän varaustilaisuuden jälkeisiä tapahtumia.

Dokumentti paljastaa, minkälainen oli todellisuus häikäisevän tulokaskauden arjessa. Markkanen myöntää ohjelmassa, että vieraskiertueilla hän tunsi ajoittain olonsa yksinäiseksi.

– Kaikki luulevat, että NBA:ssa pelaaminen on pelkkää glamouria, mutta tosiasiassa ainoa glamour löytyy siitä, että tilipussi on kohdallaan. Kaikki muu on raakaa työtä, lataa Lauri Markkasen isä Pekka dokumentissa.

– NBA:ssa pitää kasvaa siihen, että pidä ensin huoli itsestäsi ja pärjää itse. Sen jälkeen vasta huolehdi siitä kaverista, joka on vierellä, pamauttaa NBA:ssa kaksi kautta pelannut Hanno Möttölä.

Noin 45 minuuttia kestävässä dokumentissa nähdään myös parhaita suorituksia kauden ajalta. Lisäksi Markkanen kertoo muun muassa, millä tavalla arki on muuttunut lapsen syntymän jälkeen ja mitä NBA:n miljoonasopimukset hänelle merkitsevät.

Lue myös

Varaustilaisuuden sylkykupista fanien piirittämäksi tulevaisuuden supertähdeksi – Lauri Markkasen ensimmäinen kausi NBA:ssa oli kuin elokuvista: "Tulee nöyrä olo, kun pikkupojat tulevat pyytämään kuvia kädet täristen"

Nämä hetket ovat syöpyneet Lauri Markkasen mieleen ikuisesti – näin NBA:n supertähdet oppivat tuntemaan suomalaisen jätin: "Tuossa donkissa pääsin ensimmäistä kertaa lyömään pallon voimalla koriin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat