Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Japani eli läpi uskomattoman tunnemyrskyn: lohkon kärkipaikalta putoamisen partaalle ja keltaisilla korteilla taas jatkoon!

Japani hävisi viimeisen alkulohko-ottelunsa Puolalle, mutta siisti pelaaminen siivitti sen 16 parhaan joukkoon historiallisella tavalla.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Parhaat palat: Japani jatkoon tappiosta huolimatta
Parhaat palat: Japani jatkoon tappiosta huolimatta

Japani lähti MM-kisojen alkulohkovaiheen päätöspäivään H-lohkon kärkipaikalta. Senegal ja Kolumbia hengittivät sen niskaan, eikä yhdenkään joukkueen jatkopaikka ollut varma.

Ainoa varma asia oli, että Puolan pelit päättyvät alkulohkoon. Kaksi ensimmäistä otteluaan hävinneet puolalaiset sisuuntuivatkin viimeiseen koitokseensa ja olivat murskata japanilaisten haaveet.

Japani sai heti ottelun ensimmäisellä vartilla lupaavia tilanteita, mutta ei ohittanut Puolan maalilla pelannutta Lukasz Fabianskia. Senegalin ja Kolumbian nyhjätessä 0-0-tilanteessa hätää ei silti ollut niin kauan kuin oma maali pysyi puhtaana.

Reilut 20 minuuttia ennen loppua omissa kuitenkin kolahti. Puola sai vapaapotkun kohtalaisen kaukaa, mutta keskityspallo tavoitti Jan Bednarekin. Tämä jatkoi vapaapotkun Japanin maaliin ja aiheutti japanilaisille tulipalokiireen.

Maali pudotti Japanin välittömästi lohkon kolmospaikalle ja se tarvitsi vähintään tasoituksen edetäkseen pudotuspeleihin. Kaikki muuttui, kun Kolumbia meni johtoon Senegalia vastaan. Sen myötä Kolumbia nousi lohkon ykköseksi. Japani ja Senegal puolestaan olivat harvinaiseen tyyliin tasoissa niin maalieron, tehtyjen maalien kuin keskinäisen ottelunsakin puolesta.

Sen myötä toinen jatkopaikka ratkaistiin hurjaan tapaan Fair Play -pisteillä. Senegal oli ottanut kisoissa kuusi keltaista korttia, Japani vain neljä. Niinpä Japanille riitti siisti peli ottelun viimeisellä vartilla. Japani on MM-kisahistorian ensimmäinen joukkue, joka ansaitsi jatkopaikkaansa Fair Play -pistevertailun kautta.

Kolmospaikalta päivään lähtenyt Kolumbia kohtaa lohkovoittajana ensimmäisellä pudotuspelikierroksella G-lohkon kakkosen, eli Englannin tai Belgian. Japani puolestaan pelaa G-lohkon voittajaa vastaan. Englanti ja Belgia kohtaavat iltaottelussa.

Senegal oli lohkon kolmas ja Puola neljäs.

Pallonhallinta 54%-46%
Laukaukset maalia kohti 3-2
Laukaukset maalin ohi 3-5
Kulmapotkut 5-7
Paitsiot 1-0
Rikkeet 11-8
Keltaiset kortit 1-0
Puoliajan tulos: Japani 0, Puola 0
47' Japanin vaihto: sisään Y. Osako, ulos S. Okazaki
59' Maali Puolalle: J. Bednarek
65' Japanin vaihto: sisään T. Inui, ulos T. Usami
66' Keltainen kortti: T. Makino, Japani
79' Puolan vaihto: sisään S. Peszko, ulos R. Kurzawa
79' Puolan vaihto: sisään L. Teodorczyk, ulos P. Zielinski
82' Japanin vaihto: sisään M. Hasebe, ulos Y. Muto
Lopputulos: Japani 0, Puola 1
Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat