Argentiinan päävalmentaja kiisti villit huhut: Lionel Messi ei hallitse joukkuetta – "Jos voitamme, niin ihmiset sanovat minua erinomaiseksi"

Argentiinan päävalmentaja Jorge Sampaoli kiistää, että Lionel Messi olisi ottanut hänen joukkueensa haltuun. Samaan aikaan Sampaoli kuitenkin näkee Messin nerona, joka ymmärtää jalkapallosta paljon enemmän kuin kukaan muu.

Jorge Sampaoli Kuva: AOP

Argentiinan päävalmentaja Jorge Sampaoli on kiistänyt MM-neljännesvälierän kynnyksellä huhut, että Lionel Messi hallitsisi joukkuetta Sampaolin sijaan.

Argentiina eteni niukasti pudotuspeleihin Ranskaa vastaan. Paikka 16 parhaan joukkoon ratkesi, kun Argentiina päihitti Nigerian viime hetken osumalla 2–1 ja samaan aikaan Kroatia voitti Islannin. Jo ennen Nigeria-ottelua argentiinalaislehdistössä huhuttiin, että supertähti Messi ja kokenut Javier Mascherano olisivat ottaneet johtoaseman joukkueessa.

Huhut saivat lisäpontta Nigeria-ottelussa, kun Argentiinan tv:n kuvissa nähtiin keskustelu Sampaolin ja Messin välillä. Se tulkittiin niin, että Sampaoli olisi kysynyt Messiltä lupaa Sergio Agüeron kentälle laittamiseen.

Sampaolin mukaan keskustelu ymmärrettiin kuitenkin vääriin.

– Minä vain yksinkertaisesti välitin viestiä, että käytämme harjoittamaamme taktiikkaa useammalla hyökkäävällä pelaajalla, Sampaoli totesi lehdistötilaisuudessa BBC:n mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

– Se oli vain yksinkertainen keskustelu yhden pelaajani kanssa. Siinä kaikki.

Sampaolin mukaan kentällä Kazanissa nähdään aiempaa aggressiivisempi Argentiina. Ranska on yksi kisojen suurimmista mestarisuosikeista, vaikka silläkin oli alkulohkossa tahmeaa voitoista huolimatta.

– Pelaamme veitsi kurkulla, Sampaoli myönsi.

– Pelin ja tuloksen jälkeen tulee analyysi. Ihmiset tulevat sanomaan minua erinomaiseksi valmentajaksi, jos voitamme. Jos häviämme, niin ihmiset sanovat minua huonoksi.

Sampaoli on toiminut viime vuoden toukokuusta Argntiinan päävalmentajana. Hän on jatkuvasti korostanut, kuinka Argentiina on ensisijaisesti Lionel Messin joukkue.

30-vuotias supertähti hakee edelleen maajoukkueuralleen sitä puuttuvaa suurta mestaruutta, eikä ole Venäjällä vielä täysin vakuuttanut Nigeria-pelin hienosta maalista huolimatta.

Sampaoli jatkoi kuitenkin lehdistötilaisuudessa samaa puheenpartta. Hän vaati muita pelaajia antamaan parhaansa "koko maailman parhaalle jalkapalloilijalle."

– Leolla on niin selvä visio jalkapallosta, että hän näkee sellaisia asioita vain mitä nerot näkevät, Sampaoli ylisti AFP:n mukaan.

– On vaikeaa olla noin kovan tason pelaaja. Hän loistaa meidän kaikkien puolesta. Siksi meidän pitää yrittää tehdä parhaamme tällä tasolla.

Ranska-Argentiina lauantaina 30. kesäkuuta kello 17.00. Lähetys TV2:ssa ja Areenassa kello 16.30.

Lue lisää: