Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kommentti: Adiós, Espanjan kultainen sukupolvi!

Tuskaisa tappio Venäjälle oli viimeinen silaus Espanjan maailmanmestareille, kirjoittaa Yle Urheilun Matias Strozyk.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Espanja.
AOP

Vuodet 2008-2010 tekivät varmasti vaikutuksen kaikkiin. Espanja nousi jalkapallon selväksi voimanpesäksi, jonka kaunista pallonhallintaa ihasteltiin ympäri maailman ja jota juuri kukaan ei pystynyt pysäyttämään.

Kymmenen vuotta Euroopan-mestaruuden jälkeen on kuitenkin aika jättää hyvästit. Se sukupolvi, joka hilasi La Rojan valtaistuimelle, katoaa nyt esiripun taakse.

Symbolista on tietenkin Andrés Iniestan lopettaminen. Hän siirtyy seuratasolla takomaan rahaa Aasiassa, maajoukkueura puolestaan päättyi kirvelevään Venäjä-tappioon tiistaina. Iniesta oli Espanjan pallorallin sielu, kenttää hallinnut syöttökone. Pelitavan ilmentymä.

Nyt hän on 34-vuotias ja arvokisansa pelannut.

Espanjan kapteenius on jo siirtynyt Sergio Ramosille. Real Madridin menestynyt toppari oli mukana maansa suurimmissa voitoissa, mutta hänkään ei roiku takalinjoilla enää ikuisesti. Vuosia huipulla on varmasti vielä jäljellä, mutta seuraavien MM-kisojen aikaan Ramos on 36-vuotias. Topparipari Gerard Pique, MM- ja EM-kultamitalisti hänkin, on Qatarin turnauksen aikaan 35-vuotias.

David Villa, Iker Casillas, Fernando Torres, Xavi ja kumppanit ovat jo väistyneet. Näiden kisojen joukkue oli sekoitus, joka laitettiin vielä astetta hurjempaan myllerrykseen viime hetken älyttömällä valmentajanvaihdoksella.

Tämän Espanjan ikkuna meni, ja nyt on aika rakentaa uutta. Potentiaaliahan on yhä valtavasti, sillä David De Gean, Marco Asension, Iscon ja muiden nuorten tähtien ympärille voidaan muodostaa jatkossakin kelpo joukkue.

Kriisipalaverien jälkeen aletaan luoda uutta suuntaa.

Espanja tulee taas kahden vuoden päästä EM-nurmella ja neljän vuoden kuluttua MM-näyttämöllä, mutta silloin eletään jo uutta aikakautta. Tiki-takan sukupolvi hiipuu ja tiistain väsytystaiston tuloksettomuudesta päätellen on aika keksiä uusia, tehokkaampia aseita myös fläppitaululle.

Lue myös:

Espanja on ulkona MM-kisoista! Venäjän kilpikonnapuolustus palkittiin trillerimäisessä rangaistuspotkukilpailussa

Näinkin voi voittaa: Espanja oli kaikessa muussa Venäjää parempi paitsi rangaistuspotkukisassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat