Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Dopingpilvet puhallettiin pois Froomen yltä – saa osallistua Ranskan ympäriajoon

Nelinkertainen Ranskan ympäriajon voittaja Chris Froome joutui viime syksynä dopingsyytösten kohteeksi, kun hänen kerrottiin rikkoneen dopingsääntöjä elokuisessa Espanjan ympäriajossa.

urheilu
Chris Froome
Ranskan ympäriajon järjestäjät yrittivät turhaan estää Chris Froomen osallistumisen tämänvuotiseen kilpailuun.AOP

Brittipyöräilijä Chris Froome saa osallistua Ranskan ympäriajoon, joka käynnistyy tämän viikon lauantaina. Kansainvälinen pyöräilyunioni julkaisi maanantaina vapauttavan päätöksen, joka sulkee Froomeen kohdistetun dopingtutkinnan.

– Kansainvälinen pyöräilyunioni (UCI) vahvistaa, että herra Christopher Froomen tapaus on loppuunkäsitelty, UCI kertoi tiedotteessa.

Nelinkertainen tourin voittaja Froome joutui viime syksynä dopingsyytösten kohteeksi, kun hänen kerrottiin rikkoneen dopingsääntöjä elokuisessa Espanjan ympäriajossa. Froome kertoi lisänneensä lääkeannostuksensa määrää lääkärin ohjeiden mukaan, kun astmaoireet pahenivat.

Tapauksen aiheuttama kohu varjosti Froomen valmistautumista kauteen 2018, mutta miestä ei suljettu kilpailuista. Toukokuussa hän voitti Italian ympäriajon. Ranskan ympäriajon järjestäjät yrittivät sunnuntaina estää Froomen kilpailemisen varjellakseen kilpailun mainetta. Maanantaina pyöräilijän maine puhdistettiin.

– Olen erittäin tyytyväinen, että UCI vapautti minut. Tämä päätös on tärkeä minulle ja koko tallille, mutta se on tärkeä myös koko pyöräilylle, Froome sanoi Sky-tallinsa tiedotteessa.

Lue myös:

Chris Froome polki harvinaisiin saavutuksiin

Chris Froome tiukasti kiinni Giron voitossa

Kommentti: Italian ympäriajon pääjoukossa polkee iso ja ruma elefantti – voittajasuosikin dopingtapaus

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat