Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Maestro Markkanen johti Susijengin jatkoon MM-karsinnoissa

Suomen miehet ovat voittaneet koripallon MM-karsintaottelussa Islannin pistein 91-77 (44-41). Samalla Susijengi varmisti peliensä jatkumisen syksyllä.

urheilu
Lauri Markkanen Islanti-ottelussa
Lauri Markkanen Islanti-ottelussaAOP

Tärkeällä voitollaan Suomi sinetöi paikkansa MM-karsinnan toiseen lohkovaiheeseen, jossa pelaavat myös Tshekki, Bulgaria, Ranska, Venäjä sekä Bosnia-Hertsegovina. Jatkokarsinnat pelataan syys-, marras- ja helmikuussa, ja kuuden maan jatkokarsintalohkosta kolme parasta yltää vuoden 2019 MM-kisoihin.

Suomi johti käytännössä kamppailua koko ajan, vaikka Islanti ei antanut missään vaiheessa periksi. Puoliajalle Susijengi asteli loppuunmyydyn Helsingin Areenan, yli 12000-päisen kotiyleisön edessä 44-41-johtolukemissa.

Yli 33 minuuttia kamppailussa urakoinut Lauri Markkanen sai viidennen virheensä reilu minuutti ennen loppua, mutta oli ennen sitä pussittanut komeat 28 pistettä ja raapinut 7 levypalloa.

- Tänään tuntui niin hyvältä, että olisin voinut pelata vaikka koko pelin. Alku oli vähän hankala, mutta loppua kohti pääsimme rytmiin. Tshekkiä vastaan kaikilla jäi vähän pelaaminen vajaaksi, mutta tänään oli siitä jäänyt kostonhalua ja halusimme näyttää parasta osaamistamme faneille, Markkanen sanoi.

Nähdäänkö Markkanen mahdollisesti vielä MM-jatkokarsintaotteluissa?

- Yritän tehdä kaikkeni, mutta kyllä se (ajankohta) on aika myöhäinen. On aina uskomaton fiilis päästä edustamaan Suomea, totesi Chicago Bullsin tärkeä NBA-pelaaja.

Suomen tähtipelaajat olivat hyvin esillä maanantaina. Markkasen ohella kunnostautuivat Sasu Salin 19/5/2 ja Petteri Koponen 17/3. Muita kotijoukkueen onnistujia olivat Jamar Wilson 9/2/11s, Carl Lindbom 9/7 ja Shawn Huff 5/5.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat