1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Koripallon MM-karsinnoissa raju joukkotappelu – NBA-pelaaja hätyytteli karatepotkuilla vastustajia

Filippiinien ja Australian välinen koripallon miesten MM-karsintaottelu äityi ennennäkemättömäksi joukkotappeluksi.

Aasian MM-koripallokarsinnassa nähtiin ruma joukkotappelu Kuva: EPA

Aasian omaa karsintalohkoaan johtavan Australian ensimmäisen MM-karsintakierroksen päätösottelu nousi otsikoihin Manilassa.

Kotijoukkue Filippiinit oli jo ratkaisevasti 31 pistettä (48-79) tappiolla kolmannella neljänneksellä Australialle, kun pari ottelun tuimaa kaksinkamppailua johti lopulta pelaajien väliseen isoon tappeluun, jollaista näkee aniharvoin huippu-urheilussa.

Australian nuori NBA-pelaaja Thon Maker lähti muun muassa puolustamaan omia pelaajia ja pelotteli kärhämässä vastustajia ilmavilla karatepotkuilla.

Kaikkiaan 13 pelaajaa ajettiin hurjan nujakan jälkeen suihkuun (yhdeksän filippiiniläistä ja neljä australialaista) ja kolmas jakso pelattiin loppuun siten, että Filippiinillä oli kentällä ainoastaan kaksi pelikelpoista pelaajaa Australian viittä pelaajaa vastaan.

Kamppailu päättyi 53-89-lukemiin, eikä neljättä jaksoa enää pelattu. Kansainvälinen koripalloliitto FIBA kertoi kohuottelun jälkeen nettisivuillaan, että se tutkii tapauksen ja antaa lähipäivinä mahdolliset sanktiot.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.