Suora

  • Freestylen MC: Tazawako, parikumpareet
  • Hiihdon MM, Urheilustudio, Seefeld 24.2.
  • Hiihdon MM, parisprintin karsinta
  • Hiihdon MM: Parisprintin karsinta
  • Alppihiihdon MC: Bansko, miesten suurpujottelu, 1. lasku
  • Alppihiihdon MC: Crans-Montana, naisten alppiyhdistetyn syöksylasku (selostamaton)
  • Hiihdon MM, yhdistetyn parisprintin mäkiosuus HS 130
  • Hiihdon MM, parisprintin finaalit

Ennätyslukemia alkukaudella nakuttanut Topi Raitanen palaa Joensuun juoksun jälkeen harjoittelun pariin: ”Toivottavasti saisimme hyvän kisan aikaiseksi”

Berliinin EM-kisoihin jo valittu juoksija nähdään 3000 metrin esteissä lähtöviivalla keskiviikon GP-kilpailussa Joensuussa. Keskiviikon jälkeen Raitanen juoksee ennen Berliinin EM-kisoja vain Jyväskylän Kalevan kisoissa.

yleisurheilu
Topi Raitanen
Timo Aalto / Lehtikuva

22-vuotiaan Topi Raitasen kulunut kausi on ollut onnistunut, ja hän on rikkonut ennätyksensä niin 1500 metrillä, 3000 metrillä kuin 3000 metrin esteissäkin. Myös suunnistajana tutuksi tullut Raitanen sanoo onnistuneen talviharjoittelun pohjustaneen kesän suoritukset.

– Talvi meni hyvin, ja sen myötä kesääkin kohtaan on ollut odotuksia. Turussa Paavo Nurmen kisoissa tein heti ensimmäisessä estekisassa ennätykseni (8.36,67), ja viime kauden avausjuoksusta aika parani 10 sekuntia. Vielä kun saisi edes kuusi sekuntia pois, jotta pääsisi tuon 8.30:n alle. Suunta on oikea.

Helsingin Kisa-Veikkoja edustava Raitanen juoksi Jukolan viestissä ja kilpaili sen jälkeen Kuortaneen GP-kilpailussa ennen viimeisintä kisaa Kööpenhaminassa viime viikolla. Tanskassa aika painui lukemiin 8.51,19, ja Raitanen tunnustaa kropan olleen väsynyt.

– Jukolan jälkeen olisi pitänyt ehkä ottaa vähän kevyemmin, ja väsymys tuli vähän myöhemmin. Kuortaneen 3000 metrin kisan jälkeen kroppa ei palautunut enää Kööpenhaminaan, ja toivon sen olleen kauden ainoa ohiveto.

Joensuun estekilpailusta ei ole tulossa niin kovatasoista kuin mitä sen piti olla, sillä muutama sairastumisesta johtuva poisjäänti laskee odotuksia. Raitasta kovempi tilastonoteeraus löytyy tältä kaudelta vain etiopialaiselta Gigsa Tolosa Nurgilta (8.23,79).

– Pohjoismaisia 8.30:n kavereita on jäänyt valitettavasti pois, mutta toivottavasti saisimme mahdollisimman hyvän kisan aikaiseksi. Toivon, että viimeisellä 200 metrillä irtoaisi vielä kiri, mutta annetaan keskiviikon näyttää.

Raitanen on jo valittu Berliinin elokuiseen EM-kisakoneeseen, ja Joensuun jälkeen hänet nähdään lähtöviivalla ennen kauden päätavoitetta enää Jyväskylän Kalevan kisoissa.

– Nyt alkukaudesta on haluttu kilpailla, ja tämän jälkeen keskitytään harjoitteluun. Jyväskylässä juoksen todennäköisesti vain yhden matkan ja otan viimeistelyharjoitukset varman päälle, jotta Berliinissä ollaan varmasti hyvässä kunnossa.

Joensuun GP-kilpailut keskiviikkona TV2:ssa kello 18.30.

Lue myös:

Yleisurheilun EM-joukkue täydentyi 18 urheilijalla – miesten seiväshypyssä täysi joukkue

Topi Raitanen tykitti ennätysvauhtiaan

Topi Raitanen löysi vauhtinsa kakkosjoukkueesta

Polvivamma ja flunssa häiritsivät valmistautumista – Topi Raitanen juoksi silti ennätyksen ja EM-rajan

Suosittelemme

Tuoreimmat