Hyppää sisältöön

Korkeussensaatio Junnila Suomen EM-joukkueeseen – hajonnut piikkari liimattiin kuntoon

Ella Junnila paransi korkeusennätystään seitsemällä sentillä ja ponnisti Suomen EM-kisajoukkueeseen Berliiniin.

Ella Junnila paransi hurjasti ennätystään Joensuun korkeuskilpailussa. Kuva: Lehtikuva / Minna Raitavuo

Korkeushyppääjä Ella Junnila liimasi kasaan korkeuskarnevaaleilla repeytyneen piikkarinsa ja hyppäsi elämänsä kilpailun keskiviikkona Joensuussa.

19-vuotias Junnila ylitti 22-vuotiaiden SE:n 192 ja rikkoi myös Berliinin EM-kisojen tulosrajan (190). Junnila teki vielä illan päätteeksi hyviä yrityksiä naisten SE-korkeudesta 194.

– SE-yritykset tuntuivat todella hyviltä. Minulla ei ole ihan tarkkoja muistikuvia siitä, miten hyppyni menivät, mutta toinen yritys 194:stä oli mielestäni ensimmäistäkin parempi, Junnila kertasi.

Linda Sandblomin SE 193 säilyi ainakin vielä ennätysten kirjoissa. Junnilan ennätys oli ennen Joensuun kilpailua 185. Ennätys parani kertaheitolla siis peräti seitsemällä sentillä.

– Asettelin rimaa SE-korkeuksiin jo talven harjoituksissani ja hain sillä tavalla visuaalisia kokemuksia siitä, miten korkealta pitäisi hypätä.

Junnilan valmistautuminen Joensuun kilpailuun otti takapakkia, kun hänen piikkarinsa hajosi sunnuntaina korkeuskarnevaaleilla.

– Sunnuntain vedin Virroilla lajikarnevaaleilla 11-vuotiaiden ryhmää, kun piikkarini hajosi. Mutta saimme liimattua sen kuntoon. Jaloissa oli hyvä fiilis ja tuntui jo verryttelyssä, että nyt jaloista irtoaisi hyvin, Junnila totesi.

Ennätysvire viriteltiin herkistyneellä vauhdinjuoksulla ja tekniikkamuutoksilla.

– Viimeinen tekniikkaharjoitus onnistui hyvin. Siirsin ponnistusta kauemmaksi patjasta, jotta hypylle jäi tilaa nousta. Sain myös kaarrejuoksun toimimaan aiempaa paremmin, Junnila kertoi.

Junnilan tulevien viikkojen ohjelmaan tulee muutoksia, kun EM-kisaraja ylittyi Joensuussa.

– Tarkoitukseni oli kilpailla seuraavaksi Savonlinnassa, mutta luulen, että jätän sen kilpailun nyt väliin. Hyppään varmaankin Kalevan kisoissa ja Lapinlahdella, Junnila valotti tulevia suunnitelmiaan.

Lue lisää: