Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • Tanssin Grand Slam, vakiotanssit

Satanen liian lyhyt matka Niskaselle ja Northugille, Hakola otti vanhan pesäpallotaustansa käyttöön – "Aina maihin, kun tulee kiire"

Juniorisarjoissa menneen kauden kisannut Verneri Poikonen ja Ristomatti Hakola ottivat voitot Imatran kesähiihdoissa, vaikka paikalla olivat olympiavoittajat Iivo Niskanen ja Norjan Petter Northug. Hakola otti finaalissa käyttöönsä vanhan pesäpallotaustansakin.

hiihto
Hakola otti pesäpallotaustansa käyttöön sprinttikisassa
Hakola otti pesäpallotaustansa käyttöön sprinttikisassa

Imatran Pallo-Veikkojen ja Joensuun Mailan miesten Superpesiksen kohtaamisen oheisohjelmana Ukonniemessä kisattiin useammassa lähdössä 1500, 400 ja sadan metrin matkoilla. Käsivarsi verillä taistellut Jämin Jänteen Ristomatti Hakola voitti pistekilpailun ja kaikki lähdöt viimeistä edelliseen asti. 20-vuotias Äänekosken Huiman Verneri Poikonen löi Hakolan satasen finaalissa.

– Vanhalla pesäpallotaustalla menee aina maihin, kun tulee kiire, juniorina Kankaanpään Mailassa pelannut Hakola sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Hakolan, 27, mukaan kilpahiihto on aina kilpahiihtoa, vaikka kilpailu pidettäisiin pesäpallostadionilla tykkilumella ja kaatosateessa.

– Veren maku suussa mennään. Oli keli mikä hyvänsä, niin voitto on aina voitto, hän nauroi ja sanoi saaneensa kisasta ainakin hyvän tasapainoharjoituksen tulevaa kautta varten.

Hakola kun "kunnostautui" pari kautta sitten sprinttikisoissa etenkin siinä, että kompuroi usein ratkaisuhetkillä.

– Vesisade teki alustasta vähän haastavan. Toivotaan, että se näkyy ensi vuonna siinä, että pysyn pystyssä!

"Miksei satanen voisi olla vaikka arvokisaohjelmassakin"

Sahanpurun alla säästeltyä lunta oli vajaan puolen metrin kerros. Vesisateen aiheuttamia ongelmia minimoitiin suolauksella. Hiihto vedettiin järkyttävässä sadekelissä, mutta yli 2500-henkisen yleisön edessä. Niskanen, 26, ja Northug, 32, putosivat satasen välierissä. Northug voitti ruskein sääri -kilpailun.

– En taida tulla takaisin tänne kesälomalle, survaisi Northug ulkoisestikin läpimärkänä.

Niskaselle keikka Imatralle ei paljoa harjoitusohjelmaa Kuopiossa hankaloittanut.

– Lomat pidettiin jo huhtikuussa. Pari viikkoa meni harjoittelematta. Rentoutumisen hoidan raveissa.

– Harmi vain, että oli surkea keli. Nyt jatkan Kuopion maisemissa rullasuksilla ja juosten, kommentoi Niskanen, joka ei saanut houkuteltua Imatralle sentään edellispäivänä Kuopiossa tapaamaansa manageriaan Harry Harkimoa.

Kesän leiriohjelmassa Niskasella on kolmen viikon keikka Sveitsin jäätikölle. Siihen kariutui imatralaisten toive saada hänet rullahiihdon SM-kisoihin.

Jari Joutsen sai pitää sadan metrin hiihdon Suomen ennätyksen (11,81) nimissään.

– Miksei satanen voisi olla vaikka arvokisaohjelmassakin. Minun puolestani se olisi ihan mahdollinen ajatus, Niskanen totesi.

Lue myös:

Northug sai Imatralla Iivo Niskasen päänahan – norjalaiskonkarin katse yhä tiukasti henkilökohtaisessa MM-kullassa

Maajoukkuehiihtäjälle takaisku kesäkisassa – Anssi Pentsinen kaatui kaksi metriä ennen maalia ja loukkasi nilkkansa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat