Suora

  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Brasilia menetti alun otteensa, Belgian hyökkäysrintama ei hyydy – näistä syistä belgialaiset etenivät neljän joukkoon

Belgia on MM-kisojen mitalipeleissä 32 vuoden jälkeen pudotettuaan Brasilian. Yle Urheilu listasi syyt 2-1-voiton takaa.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Brasilia-Belgia.
EPA

1. Oma maali päätti paineen

Belgia-Brasilia.
EPA

Brasilia oli ottelun alun isäntä. Ensimmäisillä minuuteilla se oli parempi joukkue ja loi nipun vaarallisia tilanteita. Pallo saatiin maalikehikkoon asti ja edellisissä kisoissa jättipettymyksen kokenut joukkue näytti latautuneen koitokseen erinomaisesti.

Sen jälkeen koitti epäonninen hetki. Kun kulmapotku kimposi Fernandinhon käsivarren kautta omaan maaliin, asetelma muuttui selvästi. Puntit tasoittuivat ja Brasilian alkuliito pysähtyi kuin seinään. Joukkue näytti lamaantuvan erikoisesta takaiskusta, joka nosti Belgian kuin varkain kunnolla mukaan.

2. Belgian ylivertainen hyökkäysnelikko

De Bruyne.
AOP

Tähän ei ole kukaan vielä löytänyt vastalääkettä.

Belgian muodostelman kärki jaksaa hämmästyttää. Romelu Lukaku hämmästytti jo varhain juostessaan satakiloisena puskutraktorina Brasilian puolustuksen ympäri. Eden Hazard ja Kevin De Bruyne tarjoavat jatkuvasti kaksi muuta väylää, joihin palloa voidaan pelata.

Hyökkäyksen taso ja kaluston laajuus mahdollistavat koko kentän leveyden käyttämisen niin maltilliseen pelinrakenteluun ja keskityksiin kuin nopeisiin vastahyökkäyksiinkin.

Maalintekijäksi nousi kuitenkin tällä kertaa keskikentältä Kevin De Bruyne, Belgialle kenties se kaikkein tärkein pelaaja. Hänen täydellinen laukauksensa rangaistusalueen rajalta osoittautui pysäyttämättömäksi.

Kärkinelikko on vahva syy sille, että Belgia on näyttänyt näin vahvalta. Sen täydellinen kuihduttaminen vaatii timanttista puolustamista ja nähtäväksi jää, kykeneekö siihen myöskään mikään jäljellä olevista maista.

3. Pelin jäädyttäminen lopussa

Belgia-Brasilia.
EPA

Brasilia sai kaivettua sen yhden maalin, mutta se ei riittänyt. Renato Augusto kavennettua tilanteeksi 1-2 Belgia osasi vastata. Se teki kypsiä ratkaisuja ja parhaansa mukaan piti Brasilian poissa hurmoksesta, joka maalia usein seuraa.

Toki Brasilia sai yhä pallon vaarallisiin tilanteisiin ja niin Philippe Coutinho kuin Neymarkin olivat lähellä maalintekoa. Aivan kuten aiemminkin ottelussa, Belgia kuitenkin reagoi muuttuvaan tilanteeseen paremmin ja vältti loppupaniikin. Brasilian kiri jäi selvästi torsoksi.

Samanlaista venymiskykyä ratkaisevalla hetkellä Belgia osoitti jo Japania vastaan, jolloin se kipusi 0-2-tilanteesta 3-2-voittoon yhden puoliajan aikana.

Lue myös:

Brasilian MM-turnauksesta tuli jälleen painajainen – tyrmäävän avausjakson pelannut Belgia lähetti mestarisuosikin kotimatkalle

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat