Suora

  • Akrobatiavoimistelun SM
  • Yleisurheilun Kultainen keihäs
  • Jalkapallon Saksan cup, loppuottelu RB Leipzig - Bayern München
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Jani Sievisen 26 vuotta vanha nuorten SE murskaksi, Kuznetsov ennätysvauhdissa koko päivän

Sergei Kuznetsov paransi perhosuinnin vanhaa ennätystä kahdesti nuorten EM-kisoissa.

uinti
Sergei Kuznetsov
Sergei KuznetsovLehtikuva

Suomen Sergei Kuznetsov rikkoi Jani Sievisen 26 vuotta vanhan nuorten Suomen ennätyksen 100 metrin perhosuinnissa. Vastikään Suomen kansalaisuuden saanut Kuznetsov paranteli ennätystä tänään kahdesti nuorten pitkän radan EM-kilpailuissa Helsingissä.

Kuznetsov ui aamun alkuerissä ajan 54,42 ja kohensi sitä illan välierissä aikaan 54,39. Hän sijoittui lajissa 15:nneksi nuorten EM-kisoissa.

– Vaikea sanoa, mitä ajattelen. 54 sekunnin raja on minulle ihan mahdollinen ja sen olisi pitänyt rikkoutua. Aamuun verrattuna uinti oli parempi sekä teknisesti että taktisesti, mutta jotenkin maaliintulo ei osu, kun voimat ovat vähissä. Maaliintulossa menetettiin varmaan ne neljä kymmenystä, Kuznetsov kommentoi Uimaliiton tiedotteessa.

Vaikka Kuznetsov alitti nuorten EM-uinneissa muutamaan kertaan nuorten SE:n, hän antoi kokonaissuoritukselleen kouluarvosanaksi seitsemän.

– Kokonaisuudessaan ihan hyvät kisat. Kisoihin osallistuminen tuli aika yllätyksenä, koska sain Suomen passin vasta kaksi viikkoa sitten, ja SM-kisoissa meni nilkka, mikä on haitannut jonkin verran uintia.

Sievisen entinen ennätys 54,57 oli perua vuoden 1992 Barcelonan olympialaisista.

Muokattu 7.7.2018 kello 20.48: Lisätty Kuznetsovin kommentit.

Lue myös:

17-vuotias Vilma Oura tietää, että uinnin huipulle ei ole oikotietä – "Haluan tehdä asiat kunnolla"

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat