Suora

  • PUBG Global Summit: Lontoo, finaalit
  • SM-liigan 1. finaali Kärpät - HPK
  • Urheiluruutu
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Kaatuilua ja kesäteatteria
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Topias Laine venyi viimeisellään keihäsennätykseensä - se riitti EM-pronssiin

Topias Laine heitti lauantaina keihäässä tuloksen 75,83 ja nappasi pronssimitalin alle 18-vuotiaiden yleisurheilun Euroopan mestaruuskilpailuissa Györissä.

urheilu
Topias Laine
Topias LaineHKV

Helsingin Kisa-Veikkojen Topias Laine viihtyy mainiosti Unkarin Györin heittopaikalla. Vuosi sitten hän heitti siellä Nuorten olympiafestivaalien keihäskisan voittoon ennätyksellään, jota hän nyt kohensi reilulla metrillä 17-vuotiaiden EM-kisoissa lukemiin 75,83. Sillä heltisi EM-pronssi joka on kisojen toinen suomalaismitali.

- Kun nousee viimeisellä kierroksella neljänneltä sijalta kolmanneksi täytyy olla tyytyväinen, Laine sanoi.

Györissä heitettiin hyvätasoinen kilpailu: Puolan Mark Mucha vei voiton EM-kisojen ennätyksellä 80,01 ja Kreikan Gerasimos Kalogerakis oli toinen ennätyksellään 77,45.

Laine avasi kilpailun kauden parhaallaan 73,44 ja kohensi sen sitten viimeisellä liki 76 metriin, kun entinen ennätys oli 74,74.

- Aika kovatasoinen kilpailu siitä tuli. Alunperin meidän piti heittää vastatuuleen kentän toisesta päästä, mutta heittosuunta muutettiin viime hetkessä, ja päästiin heittämään hyvään myötätuuleen. Siinä jokainen sai aikaiseksi hyviä heittoja, Laine kertaili.

Laineella on kesän mittaan ollut kyynärpäävaivoja. Niiden takia heittämistä on rajoitettu. Györissä käsi ei vaivannut, eikä Laineen mukaan ole mitään estettä, sillä oma ennätys kohenee vielä kesän vanhetessa.

- Nyt tuntuu, että heitto alkaa pikku hiljaa taas löytyä. Se alkoi olla jo omanlaista tekemistä. Loppukaudesta on varaa vielä parantaa, Laine sanoi.

Laineen tunnelmaa nostattivat Unkarissa kova kannustus ja hyvät muistot viime vuoden kilpailusta samassa paikassa.

- Tykkään heittää täällä. Oli hyvä tunnelma varsinkin viimeisellä kierroksella, kun oli pakko heittää pitkälle. Siihen heittoon löytyi hyviä tukea.

Karstulan Kivan Juho Järvinen oli kahdeksas heitettyään 65,78.

Lähteet: Urheiluliiton tiedote

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat