Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu

Käsimurtumasta toipuva Robert Helenius haluaa ottaa nyt matsin kerrallaan ja myöntää taloudelliset paineet: ”Ilman tuota ottelua ei olisi ruokaa pöydällä”

Elokuussa Helenius kohtaa valkovenäläisen Juri Byhautsun, jonka hän voitti maaliskuussa tuomariäänin.

ammattilaisnyrkkeily
Robert Helenius
AOP

Ammattinyrkkeilijä Robert Helenius ei halua puhua MM-unelmastaan. Helsinkiläisellä puistonpenkillä istuu urheilija, jota takavuosien uho ei ole auttanut eteenpäin. Uralla on ollut takaiskuja ja maaliskuun helposta comeback-ottelusta tulikin luunmurtuman seurauksena selviytymistaistelu.

– Oli pakko ottaa muutamia askelia taaksepäin ja katsoa mitä olen tehnyt väärin, Helenius sanoo.

– Haluan näyttää itselleni ja faneilleni että ruutia löytyy vielä.

Elokuussa Savonlinnassa on luvassa uusintaottelu valkovenäläistä Juri Byhautsua vastaan, jonka lopputuloksesta voinee päätellä jotain nyrkkeilyuran jatkosta. Heleniuksen mukaan hänellä ei ole tietoa vastustajansa kunnosta.

– Luultavasti hän on hyvässä kunnossa kuten viimeksikin. Tulee kovaa päälle ja lyö kovaa, Helenius sanoo vastustajastaan.

– Viime matsi meni niin tiukalle, että tekee mieli ottaa uusinta. Tietenkin osaa jo päässä käydä läpi minkälaisia iskuja hän tulee lyömään ja minkälaisilla iskuilla pääsen häneen kiinni.

Kuusi viikkoa ilman lyöntejä

Treenaamistaan Suomen kovimpiin ammattinyrkkeilijöihin lukeutunut Helenius ei ole muuttanut. Tällä hetkellä harjoitellaan ”kovaa ja koko ajan.” Ohjelmassa on muun muassa säkkiä, juoksua painonnostoa ja kuntopiiriä, mutta enemmän itse nyrkkeilyä.

– Kun käsi oli paketissa, niin kuuteen viikkoon en voinut lyödä yhtään. Mutta nyt panostetaan säkkiin ja sparriin, Helenius sanoo.

Ensimmäisen kerran oikea käsi murtui ottelussa Derek Chisoraa vastaan vuonna 2011. Maaliskuun ottelussa samasta kädestä murtui eri luu. Helenius uskoo, että elokuuhun mennessä käsi on täysin kunnossa.

– Teemme kovasti työtä sen eteen, ettei se kipeytyisi enää.

Mitä kuuluu MM-unelmalle?

Viime vuoden huhtikuussa maailma seurasi eeppistä ottelua Lontoon täpötäydeltä Wembleyltä, jossa nyrkkeilyn raskaan sarjan valtikka siirtyi Vladimir Klitshkolta Anthony Joshualle. Miltä ottelun katsominen tuntui Heleniuksesta, joka on useaan otteeseen kertonut unelmastaan voittaa nyrkkeilyn maailmanmestaruus?

– Se oli huikea matsi, erittäin hieno ottelu kaikin puolin. Katsoin sitä hyvällä fiiliksellä, mutta tottakai tulee aina sellainen fiilis, että tekisi mieli olla siellä kehässä.

Maailmanmestaruushaaveisiin Helenius suhtautuu tällä hetkellä varauksella.

– En mieti asiaa noilla termeillä. Nyt otan matsin kerrallaan. Haluan saada uuden motivaation hyvällä fiiliksellä ja yrittää parhaani. Rakastan urheilua, rakastan nyrkkeilyä ja sen takia jatkan.

– En näe mahdollisuuksiani maailmanmestaruuteen kovinkaan hyvinä, mutta ehkä muutaman matsin jälkeen taas.

Heleniuksen unelma tarvitsisi toteutuakseen huomattavasti nykyistä parempia vastuksia, jotta rankingsijoitus nousisi. Elokuun ottelusta tulee Heleniuksen mukaan ”lyhyt ja nopea”. Hän myöntää, että kyseessä on myös taloudellisesti tärkeä panostus.

– Ilman tuota ottelua ei olisi ruokaa pöydällä.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat