Suora

  • Inomhus-EM i friidrott, fredag kväll (svenskt referat)
  • Yleisurheilun halli-EM, 2. päivä, iltakilpailut
  • Urheiluruutu
  • Yleisurheilun halli-EM

Englanti valmistautuu MM-välierään Karjalankannaksella paikassa, joka on kaukana Valioliiga-tähtien vaatimustasosta: "Olemme täällä omassa kuplassamme" – Kroatia sen sijaan hehkuttaa olojaan

Englanti ja Kroatia ovat valmistautuneet peliin MM-finaalipaikasta hyvinkin lähellä Suomea.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Englannin majapaikkaa Terijoen rannalla vartioidaan tiukasti.
Englannin majapaikkaa Terijoen rannalla vartioidaan tiukasti.AOP

Jalkapallon MM-kisojen välierissä kohtaavat Englanti ja Kroatia ovat valmistautuneet kovaan kohtalonotteluun suomalaisille hyvinkin tutuissa maisemissa.

Englannin majapaikka sijaitsee Pietarista noin 40 kilometriä luoteeseen sijaitsevassa Repinossa. Se on vanhan Suomen Terijoen kunnan Kuokkalan kylä. Matkaa Suomen rajalle on reilut 100 kilometriä.

Englannin majapaikka, Terijoki.
Englannin majapaikka, Terijoki.AOP

Englanti on vuokrannut Kuokkalasta kokonaisen hotellin itselleen. Sitä muun muassa Sky Sports on kuvaillut laadultaan kaikeksi muuksi, mihin Valioliiga-pelaajat ovat urallaan tottuneet. Jalkapallon supertähdille Suomenlahden rannalla sijaitseva hotelli on näyttäytynyt vaatimattomana.

– Aina ei saa 100-prosenttisesti ihanteellista vaihtoehtoa, Englannin manageri Gareth Southgate kertoi Sky Sportsille jo ennen MM-kisojen arvontaa joulukuussa. (siirryt toiseen palveluun)

– Mutta meille oli tärkeää olla jossakin, missä pelaajat voivat sulkea ovet rauhassa ja rentoutua.

Englannin joukkue puolestaan harjoittelee paikallisen Terijoen Spartakin stadionilla kymmenen kilometrin päässä hotellilta.

Englannin käyttämä stadio
Englannin käyttämä stadion.AOP

Terijoki on ollut paikkakuntana isossa roolissa Suomen historiassa. Neuvostoliitto otti Terijoen haltuunsa talvisodan alussa 1939. Nimenä kaupunki on tullut tunnetuksi myös niin sanotusta Terijoen hallituksesta. Siitä kaavailtiin Neuvostoliiton valtaaman Suomen uutta hallitusta. Josif Stalin oli nimittänyt Otto Wille Kuusisenkin Terijoen hallituksen johtohahmoksi.

Jatkosodassa Suomi hankki Terijoen takaisin, mutta joutui sen lopulta luovuttamaan sodan lopussa.

– Olemme täällä omassa kuplassamme: harjoitukset, paluu sieltä ja valmistautuminen seuraavaan peliin, keskikenttäpelaaja Dele Alli luetteli AFP:lle valmistautumista MM-välierään.

– Homman mittasuhteet tajuaa vasta sitten, kun katsoo sosiaalista mediaa ja Internetiä, Alli viittasi ulkoisiin paineisiin.

Kroatia lähes vieressä

Kroatialaisetkin ovat liikkuneet MM-kisojen aikaan suomalaiselle historialle tutuissa paikoissa. Kroatian majapaikka MM-kisoissa on ollut reilut 15 kilometriä Terijoen rannalta Jalkalan kylässä, Kivennavan maalaiskunnassa. Kroatia on asunut Kaukjärven rannalla.

Kroatia käyttää Roshchinon stadionia Raivolassa.
Kroatia käyttää Roshchinon stadionia Raivolassa.AOP

Kivennavan maalaiskuntaan kuuluu myös Mainilan kylä. Se on noin kymmenen kilometriä Kroatian majapaikasta. Mainilassa tapahtunut lavastettu välikohtaus, Mainilan laukaukset, johti aikanaan talvisodan syttymiseen.

Jos Englannista on kuulunut hieman karumpia lausuntoja, niin Kroatia on puolestaan hehkunut intoa sijainnista. Heillä on Englannin tapaan rauhallinen paikka, mutta muutkin palvelut kelpaavat.

– Voimme olla erittäin tyytyväisiä valintaamme. Vaikka pääsimme kisoihin jatkokarsinnasta, niin pääsimme yhteen parhaista majapaikoista Venäjällä. Jotkut parhaista joukkueista halusivat tämän hotellin. Mutta olimme nopeita Fifan prosessissa, Damir Vrbanovic Kroatian jalkapalloliiton johdosta hehkutti joulukuussa liiton sivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Keskiviikon välieräottelu pelataan Moskovassa. Matkaa joukkueilla on ollut taitettavana 800 kilometriä.

Lähteet: STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat