Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu

Suomalaisluotsi jättää KHL-mestarin – päävalmentajan suolaukset Ari Moisanen kuittaa geopoliittisena höpinänä

Zinetula Biljaletdinovin vähättelevät kommentit eivät hetkauta Ak Bars Kazanista Suomeen palannutta maalivahtivalmentajaa.

KHL
Ari Moisanen
Ari Moisanen.AOP

Maalivahtivalmentaja Ari Moisanen vahvistaa venäläismedian tiistaiset uutiset hänen lähtemisestään Ak Bars Kazanin riveistä. Venäläismedia uutisoi asiasta potkuina, koska Moisasella oli vuosi sopimusta jäljellä, mutta suomalainen puhuu päätöksen syntyneen pitkälti yhteisymmärryksessä.

– Ei tässä mitään draamaa ollut, eikä värikkäitä tai verisiä otsikoita saa. Aika tasapainoisesti se neuvoteltiin hyvässä hengessä. En usko, että kummallekaan jäi pahaa verta, Moisanen kertoo Yle Urheilulle.

46-vuotias Moisanen palasi Kazanista Suomeen tänään samaan aikaan, kun hallitseva mestari aloitti valmistautumisensa tulevaan kauteen. Lähtö seurasta ei ollut selviö vielä kauden päätyttyä, mutta selkeni kesäkuun lopussa.

– Kyllä tätä ihan kalkkiviivoille väännettiin, mutta yhteinen tahto tai tahtomattomuus sitten muotoutui. Minullakin 12- ja 14-vuotiaat pojat kasvavat vauhdilla ja he ovat olleet 10 kuukautta vuodesta ilman isäänsä.

Ak Bars Kazanin julisteita.
Suomi tunnetaan Tatarstanissa maalivahtiosaamisestaan. Ari Moisanen (neljäs vasemmalta) toimii KHL-joukkue Ak Bars Kazanin maalivahtivalmentajana.Erkka Mikkonen / Yle

Päävalmentajan puheet eivät hetkauta Moisasta

Venäläinen Business-Gazeta kertoi (siirryt toiseen palveluun) Moisasen lähdöstä viitaten myös päävalmentajan Zinetula Biljaletdinovin kauden jälkeisiin kommentteihin. Maalivahti Emil Garipovin hyvästä kaudesta puhuttaessa kokenut päävalmentaja halusi muistuttaa venäläisten roolista kehityksessä, vaikkei maininnutkaan suomalaista nimeltä.

– Ulkomaalaiset tykkäävät ottaa karkkimme ja kääriä ne papereihin sanoen ”minä tein sen”, Biljaletdinov sanoi.

Moisanen on tietoinen kommenteista, jotka eivät häntä hetkauta lainkaan. Välit Biljaletdinoviin ovat ainakin hänen suunnaltaan kunnossa.

– En tiedä mistä moinen, mutta siinä voi olla paljon geopoliittistakin höpinää. Ulkomaalaisilta paljon panoksia pois ja omille paljon lisää. Tiedän viisi vuotta siellä olleena, mitä olen tehnyt ja kuinka paljon. Ei yksi lausunto sitä kokonaiskuvaa muuta.

Toki Moisanen myöntää, etteivät valmennuksen palaveritkaan olleet pelkkää ruusuilla tanssimista, kun tavoitteena oli joka kaudella vain ja ainoastaan voittaminen. Välillä paukkui, mutta asiat painivat, eivät henkilöt.

– Ei suomalainen valmentaja istu neljää vuotta samassa kopissa, jos hänellä on oikein huonot välit.

”Jos saisi grillinkin tulille”

Moisanen korostaa, että hän lähti Kazanista vain ja ainoastaan hyvässä hengessä. Ak Bars hoiti eroasian kaikin puolin mallikkaasti ja pöytä on puhdas.

– Bisnes on bisnestä, enkä keksi mitään huonoa tästä. Mikään ei ole ikuista.

Toki Moisanen on nyt ”työtön työnhakija” huonoimmalla mahdollisella hetkellä, kun seurat valmistautuvat jo täyttä häkää uuteen kauteen. Kokenut maalivahtivalmentaja luottaa kuitenkin uusien mahdollisuuksien tulevan pian eteen.

– Eihän tämä paras paikka työmarkkinoille ole tulla, muttei elämässä voi aina valita. Joskus asiat menevät eri lailla kuin satukirjoissa.

– Nyt vietän kesän Suomessa lasteni kanssa. Kaksi vuotta on ollut hiiligrilli takapihalla, eikä se ole vielä nähnytkään hiiliä. Tänään hain ison pussin, jos saisi grillinkin tulille. Matka jatkuu.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat