Suora

  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

14 maalia viiteen peliin takonut Belgia hyytyi välierässä – Ranskan päävalmentaja suitsutti joukkueensa taistelua paineen alla: "Tämä oli poikkeuksellista"

Didier Deschamps yrittää sunnuntaina liittyä harvalukuiseen joukkoon. Hänestä voi tulla kolmas valmentaja, joka on myös pelaajana voittanut jalkapallon maailmanmestaruuden.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Didier Deschamps
Didier DeschampsAOP

Ranskan jalkapallomaajoukkue pelaa sunnuntaina lajin maailmanmestaruudesta, kun se kukisti Belgian MM-välierässä maalein 1-0. Matkalla finaaliin Ranska onnistui hyydyttämään kisojen kenties kovimman hyökkäyskaluston, kun edellisissä viidessä ottelussaan peräti 14 maalia iskenyt Belgia jäi nyt välierässä tyystin ilman osumia.

– Tämä oli poikkeuksellista. Olen todella iloinen pelaajieni puolesta, he osoittivat luonnetta ja oikeanlaista mentaliteettia. Ottelu oli todella vaikea meille. Teimme todella paljon töitä puolustussuuntaan, päävalmentaja Didier Deschamps sanoi heti kamppailun päätyttyä uutistoimisto Reutersille.

– Meidän oli pakko luottaa enemmän vastaiskuihin, mutta onnittelut pelaajilleni ja valmennustiimilleni. 49 päivää yhdessä, tässä on tapahtunut paljon ja myös vaikeita asioita. Tämä on meriitti meille kaikille, jatkoi Deschamps, joka sunnuntaina voi liittyä Franz Beckenbauerin ja Mario Zagallon joukkoon ainoana valmentajana, joka on myös pelaajana juhlinut maailmanmestaruutta.

Ranskan finaalivastustaja selviää keskiviikkona, jolloin Kroatia ja Englanti ratkovat paremmuutensa. Välieräottelu alkaa jälleen klo 21.00 ja suora lähetys Ylen kanavilla klo 20.15 alkaen.

Lue myös

"Ranskan joukkueesta ei erotu yhtäkään selkeää heikkoutta" – näin MM-kisojen mestarikandidaatti Belgia taipui puolustusmuurin edessä välierässä

Ranska pysäytti Belgian hirmuhyökkääjät tylysti – Barcelonan toppari vei Les Bleusin MM-finaaliin, Belgian kultaisen sukupolven unelmat murskaksi

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat