Suora

  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

"En olisi voinut vaatia pelaajiltani tänään enempää" – Belgian päävalmentaja harmitteli maalia, joka ratkaisi finaalipaikan

Roberto Martinez kertoi välierän jälkeen haluavansa voittaa pelaajiensa kanssa pronssimitalit lauantaina.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Roberto Martinez
Roberto MartinezAOP

Belgian kultaisen sukupolven unelma jalkapallon arvokisojen kirkkaimmista mitaleista murskaantui Pietarin tiistai-illassa, kun Ranska vei niukasti finaalipaikan 1–0-voitolla. Joukkueen espanjalainen päävalmentaja Roberto Martinez myönsi kamppailun jälkeen pettymyksensä, mutta oli myös ylpeä pelaajiensa esityksistä.

– Valitettavasti meidän kannalta ratkaisu oli tuollainen. Ottelu oli erittäin tiukka, tasainen ja sitten pieni onni maalin edessä ratkaisi, Martinez sanoi kerraten Samuel Umtitin 51. minuutilla puskemaa Ranskan voittomaalia.

– En olisi voinut vaatia pelaajiltani tänään enempää, heidän asenteensa oli uskomaton. Pelaajat antoivat kaikkensa ja he painoivat viimeiselle sekunnille saakka saadakseen pelin vielä tasoihin, Martinez jatkoi.

Belgia pelaa lauantaina vielä MM-turnauksen pronssiottelussa. Jos pronssiotteluiden arvostusta on joskus arvuuteltu, halusi Martinez heti kertoa kantansa tulevaan.

– Olemme pettyneitä, halusimme finaaliin, mutta nyt meidän on jätettävä tämä taaksemme ja valmistauduttava seuraavaan peliin. Meidän täytyy lähteä tästä turnauksesta voittajina, sen ovat pelaajat ansainneet, Martinez linjasi.

Pronssiottelu pelataan lauantaina klo 17.00 ja se nähdään suorana Ylen kanavilla. Vastustajansa Belgia saa keskiviikon toisesta välierästä, jossa kohtaavat Kroatia ja Englanti. MM-loppuottelu, johon Ranska jo eteni, pelataan sunnuntaina klo 18.00.

Lue myös

14 maalia viiteen peliin takonut Belgia hyytyi välierässä – Ranskan päävalmentaja suitsutti joukkueensa taistelua paineen alla: "Tämä oli poikkeuksellista"

"Ranskan joukkueesta ei erotu yhtäkään selkeää heikkoutta" – näin MM-kisojen mestarikandidaatti Belgia taipui puolustusmuurin edessä välierässä

Ranska pysäytti Belgian hirmuhyökkääjät tylysti – Barcelonan toppari vei Les Bleusin MM-finaaliin, Belgian kultaisen sukupolven unelmat murskaksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat