Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Urheiluruutu

Jättipettymys miesten lentopallomaajoukkueelle: Tähtihakkuri Ojansivu jää pois syksyn MM-kisoista

Suomen lentopallomaajoukkueen ykköspelaaja Olli-Pekka Ojansivu on päättänyt vetäytyä MM-kisojen lisäksi myös EM-karsinnoista. Taustalla ovat perhesyyt.

Maajoukkuelentopallo
Olli-Pekka Ojansivu lyö palloa verkolla.
AOP

KUOPIO. Huippuhakkuri Olli-Pekka Ojansivun päätös on pahin mahdollinen uutinen päävalmentaja Tuomas Sammelvuon maajoukkueelle.

Tähtipelaajan päätös tarkoittaa sitä, että Suomi suuntaa pahasti ontuen elokuussa starttaaviin EM-karsintoihin ja syyskuun MM-lopputurnaukseen, joka pelataan Italiassa ja Bulgariassa.

Yle Urheilun tietojen mukaan Ojansivu kertoi vetäytymispäätöksestään Sammelvuolle maanantaina.

Turkista viime kauden jälkeen Kuopioon muuttanut Ojansivu on kuntouttanut alkukesästä polveaan, mutta kevään polvivamma ei vaikuttanut vetäytymiseen.

Ojansivu painotti Yle Urheilulle jäävänsä pois maajoukkueesta perhesyiden vuoksi.

Maajoukkueen roolitus uusiksi?

Ojansivu on ollut Suomen tehopelaaja Puolan MM-turnauksesta 2014 lähtien, joten maajoukkue joutuu uuteen tilanteeseen. Sammelvuon ryhmällä riittää menestyspaineita myös ensi syksyn MM-lopputurnauksessa.

Suomi kohtaa MM-kisoissa isäntämaa Bulgarian, hallitsevan maailmanmestarin Puolan, Aasian ykkösen Iranin, Kuuban ja Puerto Ricon.

Suomen olisi murtauduttava alkulohkosta neljän parhaan mukana jatkopeleihin, jotta toiveet Tokion olympiaturnauksesta pysyisivät elossa.

Kun Ojansivu on poissa, MM-joukkueen ykköshakkurin paikka on tarjolla VaLePan Urpo Sivulalle. Pelipaikasta kilpailevat myös 22-vuotiaat Samuli Kaislasalo ja viime EM-kisat kakkoshakkurina pelannut Antti Ropponen.

Jos Ojansivu olisi lähtenyt Bulgarian MM-turnaukseen, Sivula olisi joutunut tyytymään yleispelaajan rooliin. Näin Ojansivun päätös vaikuttaa mahdollisesti myös maajoukkueen yleispelaajien valintoihin.

Ojansivu aloitti maajoukkuepelit vuonna 2007. Viime kaudella 30-vuotias hakkuri iski palloa kenttään Turkin liigassa.

Vuoden lentopalloilijaksi 2015 valittu Ojansivu on pelannut ammattilaiskentillä Turkin lisäksi Kreikassa, Ranskassa, Venäjällä, Romaniassa ja Iranissa.

Ojansivu allekirjoitti keväällä fuusioseura Savo Volleyn kanssa viiden vuoden sopimuksen.

Lue myös:

MM-kisoista kieltäytyneen Ojansivun poisjäänti on valtava takaisku maajoukkueelle: “Hän on ollut niin ratkaiseva pelaaja”

MM-kisat väliin jättävän Ojansivun arvojärjestyksessä perhe menee nyt lentopallon edelle: "Kun lapsi ei enää nuku kanssasi, sellainen pistää miettimään"

Ojansivun päätös harmitti maajoukkuepelaaja Siirilää: "Nyt on jollekin isot saappaat täytettäväksi"

Lentopallomiesten MM-kenraaliharjoitus Japania vastaanLentopallomiesten MM-kenraaliharjoitus Japania vastaan

Lentopallomiehillä herkullinen MM-avauspeli ja haastava loppuohjelma

Suomen lentopallomaajoukkueen tähti palaa kotimaahan erittäin pitkällä sopimuksella – MM-kisat vielä kysymysmerkki: ”Polvi ensimmäisenä kuntoon”

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat