Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

MM-kisoista kieltäytyneen Ojansivun poisjäänti on valtava takaisku maajoukkueelle: “Hän on ollut niin ratkaiseva pelaaja”

Yle Urheilun asiantuntija Timo Hoivala näkee, että MM-kisoista poisjäänyttä Olli-Pekka Ojansivua on vaikeaa paikata lentopallomaajoukkueessa.

lentopallo
Savo Volleyn pelaaja Olli-Pekka Ojansivu.
Olli-Pekka Ojansivu siirtyi keväällä Kuopioon Savo Volleyn riveihin.Toni Pitkänen / Yle

Lentopallomaajoukkueen tähtihakkuri Olli-Pekka Ojansivu on ilmoittanut jäävänsä pois syksyn MM-kisoista sekä tulevista EM-karsinnoista perhesyiden vuoksi. Menetys on maajoukkueelle todella suuri.

– Hän on ollut niin ratkaiseva pelaaja Suomen hyökkäyspelissä hakkurin tontilla, että paikkaajia on vaikeaa löytää, Yle Urheilun lentopalloasiantuntija Timo Hoivala sanoo.

Ojansivun poisjäänti avaa todennäköisesti Urpo Sivulalle ovet ykköshakkurin paikalle. Hoivala luottaa Sivulan hoitavan tehtävänsä.

– Urpo on kova hakkuri, ja nuori haastaja Samuli Kaislasalo on myös pelannut hyviä maaotteluita. Kyllä meillä siis pelaajia tälle paikalle riittää, mutta on Ojansivun poisjäänti silti todella iso pettymys.

Sen lisäksi, että uuden fuusioseuran Savo Volleyn kanssa keväällä viiden vuoden sopimuksen tehneellä Ojansivulla on ollut tärkeä rooli kentällä, hän on ollut myös värikäs hengenluoja kentän ulkopuolellakin.

– Hän on ollut sellainen persoona ja sytyttäjä joukkueen pelaamisessa, että aukko jää monella tasolla. Kyllä meillä silti aina pelaajia nousee.

Hoivala ei usko, että vuodesta 2007 maajoukkuetta edustaneen ja ammattilaisena kuudessa maassa pelanneen Ojansivun poisjäänti vaikuttaisi maajoukkueen pelaamiseen taktisesti jotenkin. Hakkurin tontilla tehtävä on selvä, ja vaikka passijakauma eri hakkurien kanssa voikin olla hieman erilainen, lähtökohtaisesti roolissa on vähän liikkumavaraa.

Suomi kohtaa Bulgarian MM-kisojen alkulohkossa syyskuussa kisaisännän, maailmanmestari Puolan, Iranin, Kuuban ja Puerto Ricon. Mahdollisuudet menestykseen ohenivat Ojansivun poisjäännin myötä, mutta Hoivala ei heitä vielä kirvestä kaivoon.

– Ilman muuta täytyy uskoa, että jatkoon on mahdollisuuksia. On meillä muitakin hyviä pelaajia. Aiemmin on kuitenkin nähty, että tarvitsisimme aina parhaat paikalle. Mitä enemmän meillä on leveyttä, sitä enemmän myös menestysmahdollisuuksia on.

Lue myös:

Jättipettymys miesten lentopallomaajoukkueelle: Tähtihakkuri Ojansivu jää pois syksyn MM-kisoista

MM-kisat väliin jättävän Ojansivun arvojärjestyksessä perhe menee nyt lentopallon edelle: "Kun lapsi ei enää nuku kanssasi, sellainen pistää miettimään"

Ojansivun päätös harmitti maajoukkuepelaaja Siirilää: "Nyt on jollekin isot saappaat täytettäväksi"

"Se oli taas joku hullu päähänpisto" - huippulentopalloilija lähti mukaan saunalauttabisnekseen

Savo Volley kiinnitti viisi pelaajaa – yhteensä 1353 ottelua kokemusta Mestaruusliigasta

Suomen lentopallomaajoukkueen tähti palaa kotimaahan erittäin pitkällä sopimuksella – MM-kisat vielä kysymysmerkki: ”Polvi ensimmäisenä kuntoon”

Lentopallomiesten MM-kenraaliharjoitus Japania vastaan

Lentopallomiehillä herkullinen MM-avauspeli ja haastava loppuohjelma

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat