Suora

  • Katowice Major CS:GO, The new legends' stage
  • Yhdistetty ja Parude

Suuri pettymys! Purola ei juokse MM-kisojen 100 metrin välierissä

Samuel Purola jättää Tampereen alle 20-vuotiaiden MM-kisojen 100 metrin välierän väliin.

urheilu
toplista_Purola
AOP

Pikajuoksija Samuel Purola juoksi tiistaina 100 metrillä välieriin, mutta keskiviikon vastaisena yönä hänelle nousi kuumetta. Lääkäri tutki 18-vuotiaan suomalaislupauksen aamupäivällä ja nyt Purola on päättänyt jättää illan välierän väliin.

– Paikat ovat jäykkinä, on lihassärkyä ja takana huonosti nukuttu yö. En pystyisi kisassa parhaimpaani, mutta kausi jatkuu ja vielä on muita kilpailuita, Purola viestitti joukkueenjohtaja Hannu Hämäläisen kautta päätöstään.

Hämäläisen mukaan Purolan kisaaminen illalla olisi sisältänyt loukkaantumisriskin. Purola oli päättänyt jo ennen kisoja jättää 200 metriä väliin vähäisen nopeuskestävyysharjoittelun takia.

Purola on yksi Suomen viestijoukkueen tärkeimpiä osasia. Hämäläisen mukaan viestijoukkueen tilannetta katsotaan tarkemmin, kun se on ajankohtaista torstaina ja perjantaina.

– Kuumeinen flunssa ei tee Purolalle hyvää. Purolaa tietysti ehdottomasti tarvittaisiin viestijoukkueessa. Tässä on muutama päivä aikaa, toivotaan, että flunssa menee nopeasti ohi, Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Finni kommentoi tilannetta.

– Paljon riippuu myös siitä, onko joukkueella päästy harjoittelemaan kunnolla. Toivottavasti harjoituksia ei tässä tarvita.

100 metrin välierissä nähdään kuitenkin suomalaisväriä, sillä Riku Illukka on selviytynyt illan kisaan.

Korjaus klo 15.51: täsmennetty Hannu Hämäläisen titteli joukkueenjohtajaksi.

Lisäys klo 17.18: lisätty Jarkko Finnin kommentit.

Lue myös:

Takaisku nuorten MM-kisoissa – Purolan välieräjuoksu vaarassa kuumeen vuoksi

Pikajuoksijalupaus Purola uskoo ennätysvauhtiin MM-kotikisoissa – jättää 200 metriä väliin

Suosittelemme

Tuoreimmat