Suora

  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n alkukilpailut
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, naisten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 17.7.

MM-kisat väliin jättävän Ojansivun arvojärjestyksessä perhe menee nyt lentopallon edelle: "Kun lapsi ei enää nuku kanssasi, sellainen pistää miettimään"

Olli-Pekka Ojansivu jättää lentopallon EM-karsinnat ja MM-kisat väliin, mutta paluu maajoukkueeseen joskus tulevaisuudessa ei ole täysin poissuljettu ajatus.

lentopallo
Olli-Pekka Ojansivu
Olli-Pekka OjansivuTomi Hänninen

Lentopallomaajoukkue koki kovan kolauksen, kun Olli-Pekka Ojansivu päätti jäädä pois syksyn MM-kisoista ja tulevista EM-karsinnoista.

Kuudessa maassa ammattilaisena pelannut Ojansivu, 30, sanoo Yle Urheilulle, että reissuvuosien jälkeen on hänen vuoronsa joustaa.

– Perhe on reissannut meikäläisen mukana vähän joka puolella maailmaa, ja nyt on oma vuoro antaa takaisin. Tytär on menossa esikouluun, ja olen missannut niin paljon hänen lapsuudestaan, että tuollaisissa haluaa olla paikalla.

Turkista Kuopioon muuttanut ja uuden fuusioseuran Savo Volleyn riveihin viiden vuoden sopimuksella liittynyt Ojansivu myöntää, ettei päätös ollut helppo.

– Ryhdyin jo Turkissa miettimään tätä kesää, MM-kisoja ja tulevia karsintoja. Yritin aiemmin pitää perhettä mukana leireillä ja pehmentää tilannetta. Pikkuhiljaa päätös muotoutui, kun muistelin, miten kova paikka edellisistä kisoista kotiin palaaminen tytölle oli. Kun lapsi ei enää nuku kanssasi, sellainen pistää miettimään. Sellaista ei halua enää uudestaan.

Ojansivun polvi on reistaillut viime vuosina, ja alkukesällä sitä putsattiin. Polven kunnolla ei kuitenkaan ollut merkitystä päätöstä tehtäessä.

– Putsauksen jälkeen yhtenä päivänä mietin rappusia kävellessäni, että mikähän nyt on, kun ei mihinkään satu. Ihan joka päivä ei satu joka paikkaan.

– Polvi antaisi varmasti myöden pelata maajoukkueessakin, mutta elämässä on muitakin juttuja kuin pallo.

Maajoukkue voi pärjätä ilmankin

Suomi kohtaa Bulgarian MM-kisojen alkulohkossa Bulgarian, Puolan, Iranin, Kuuban ja Puerto Ricon. Ojansivu ei halua lähteä neuvomaan päävalmentaja Tuomas Sammelvuota joukkueen kokoamisessa, eikä hän usko oman poisjääntinsä vaikuttavan valintoihin. Urpo Sivulan hän tosin uskoo ja toivoo näkevänsä joukkueessa tilallaan hakkurina.

– ”Upi” ehdottomasti mukaan, hän on kovan luokan hakkuri. Jos yksi pelaaja jää pois, tuskin se älyttömästi vaikuttaa. Eiköhän ”Köpi” (Sammelvuo) jo tiedä, ketä sinne valitaan.

Ojansivu uskoo, että Suomi pystyy ilman hänenkin panostaan etenemään alkulohkosta jatkoon. Ennen MM-kisoja Suomi pelaa vielä elokuussa EM-karsintapelejä Romaniaa ja Tanskaa vastaan.

Karsintalohkon voittaja selviytyy EM-kisoihin ja kakkonen menee vertailuun muiden lohkojen toiseksi tulleiden kanssa. EM-karsinnoista hän ei odota läpihuutojuttua, vaikka Suomi ennakkosuosikkina lohkoon lähteekin.

– Meillä on MM-kisoissa tukena taas 5000 hullua suomalaista, ja se auttaa kääntämään pelejä kotiin, kun tulee tiukka paikka. Viimeksi jo nähtiin, etteivät ne EM-karsinnatkaan heittämällä tule kotiin. Romania ja Tanska haluavat varmasti haastaa.

Kuopiolaisseuran kanssa solmittu viisivuotinen sopimus kertoo, että Ojansivu haluaa pelata vielä pitkän uran kotimaan kentillä. Maajoukkueessa pelaaminen joskus tulevaisuudessa saattaa sekin olla vielä mahdollista.

– Kysehän ei ole siitä, ettenkö haluaisi pelata maajoukkueessa, mutta perhe määrittelee tilannetta. Voihan se olla, ettei kukaan edes enää kysele vuoden päästä.

Lue myös:

Jättipettymys miesten lentopallomaajoukkueelle: Tähtihakkuri Ojansivu jää pois syksyn MM-kisoista

MM-kisoista kieltäytyneen Ojansivun poisjäänti on valtava takaisku maajoukkueelle: “Hän on ollut niin ratkaiseva pelaaja”

Ojansivun päätös harmitti maajoukkuepelaaja Siirilää: "Nyt on jollekin isot saappaat täytettäväksi"

"Se oli taas joku hullu päähänpisto" - huippulentopalloilija lähti mukaan saunalauttabisnekseen

Suomen lentopallomaajoukkueen tähti palaa kotimaahan erittäin pitkällä sopimuksella – MM-kisat vielä kysymysmerkki: ”Polvi ensimmäisenä kuntoon”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat