Federerille shokkitappio – Anderson kukisti hallitsevan mestarin yli neljän tunnin väännössä

Roger Federer koki shokkitappion Wimbledonin tennisturnauksen puolivälierissä. Kevin Anderson voitti ottelun viiden erän jälkeen.

tennis
Roger Federer.
Roger Federer.Lehtikuva / AFP

Etelä-Afrikan Kevin Anderson aiheutti Wimbledonin tennisturnauksen suurimman yllätyksen, kun hän kukisti Sveitsin Roger Federerin 2–6, 6–7, 7–5, 6–4, 13–11. Anderson katkaisi samalla Federerin peräti 34 erän voittoputken Wimbledonissa.

Anderson ei antanut tilastojen hämätä, kun hän asettui Wimbledonin puolustavaa mestaria vastaan. Kahdeksan kertaa Wimbledonin voittanut Federer oli voittanut Andersonin kaikkina niinä neljänä kertana, kun kaksikko oli kohdannut toisensa.

Anderson osoitti jo toisessa erässä, ettei hän luovuta ilman taistelua, sillä hän vei ratkaisun katkaisupeliin. Kolmannessa erässä Federerillä oli jo ottelupallokin, mutta Anderson käänsi pelin ja venytti ottelun lopulta viidenteen erään.

Viidennessä erässä kaksikko tahkosi peräti 24 peliä, ennen kuin Anderson pääsi juhlimaan yllätysvoittoaan. Federer tarjoili Andersonille murtopallon tilanteessa 11–11 kaksoisvirheellä ja päätti pelin verkkolyöntiin.

Ottelu kesti peräti neljä tuntia ja 14 minuuttia. Edellisen kerran Federer on joutunut poistumaan Wimbledonista näin aikaisessa vaiheessa vuonna 2013, jolloin hän hävisi toisen kierroksen ottelunsa Sergei Stahovskia vastaan.

Kahdeksanneksi sijoitettu Anderson, 32, on ensimmäinen eteläafrikkalainen pelaaja, joka on yltänyt Wimbledonissa välieriin asti sitten vuoden 1983 ja Kevin Currenin. Anderson kohtaa välierissä voittajan ottelusta Milos Raonic-John Isner.

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat