Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Sydän särkyi myös yleensä ilkeänä pidetyllä brittilehdistöllä – puukkoa ei väännetty haavassa edes karvaan tappion hetkellä: "Teitte meidät ylpeiksi"

Brittilehdistö antoi suosionosoituksensa Englannin jalkapallomaajoukkueelle, joka kaikkien yllätykseksi palasi pitkästä aikaa MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon.

FIFAn jalkapallon MM 2018
kuvakaappaus The Sunista
thesun.co.uk

Jos ennen jalkapallon MM-kisoja olisi kertonut brittilehdistölle, että Englannin maajoukkue yltää turnauksessa neljän parhaan joukkoon, olisi väitteelle suurimmassa osassa toimituksia naurettu. Keskiviikkona toiveet finaalipaikasta ehtivät jo nousta sangen korkeallekin, kun Kieran Trippierin vapaapotkumaali oli vienyt Englannin 1-0-johtoon, kuitenkin vain muuttuakseen lopulta 1-2-tappioksi jatko-ottelussa.

Yleensä ilkeänä pidetty brittilehdistö antoi kuitenkin ottelun jälkeen tukensa urheasti turnauksessa esiintyneelle joukkueelle. Esimerkiksi BBC:llä, The Sunilla, Guardianilla ja Daily Maililla todettiin melko samanlaisin sanankäänteein tappion olevan sydäntäsärkevä hetki. The Sun vinjetoi otsikkonsa (siirryt toiseen palveluun) alkuun tekstin "teitte meidät ylpeiksi".

Daily Mail sanaili (siirryt toiseen palveluun) kisoissa ilmiöksi noussutta Football's coming home -kappaletta muotoon "We are coming home", eli suomennettuna "me olemme tulossa kotiin", sen sijaan että mestaruus olisi tullut saarivaltioon.

The Mirrorin toimittaja Andy Dunn kirjoitti ottelusta otsikolla "Englanti mokasi Kroatiaa vastaan, mutta joukkuetta ei pidä torua – heistä kuullaan vielä" (siirryt toiseen palveluun). Dunn kiteytti juttunsa viimeisessä lauseessa, että tulevaisuus on Englannille hyvin mielenkiintoinen ja täynnä mahdollisuuksia.

Englanti kohtaa lauantaina turnauksen pronssiottelussa Belgian. Kamppailu pelataan klo 17 ja se nähdään suorana Ylen kanavilla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat