Torvet soivat ilotulitusten valaiseman taivaan alla – riemu repesi Kroatiassa historiallisen finaalipaikan varmistuttua: "Ei sitä tunnetta voi kuvailla"

Voitto Englannista lisäsi kroatialaisfanien uskoa tulevaan finaaliin – Ranska on lyötävissä ennakkosuosikin asemasta huolimatta.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Kroatialaisfaneja Zagrebissa
AOP

Kroatian historian ensimmäinen jalkapallon MM-kisojen finaalipaikka sai Zagrebissa riemuisan vastaanoton. Autojen torvet soivat ilotulitusten valaiseman taivaan alla, kun Kroatian välieräottelu Englantia vastaan oli kääntynyt jatkoaikavoitoksi lukemin 2–1.

Neljän miljoonan asukkaan maan pääkaupungissa yli 10 000 ihmistä oli kokoontunut katsomaan välierää isolta jättinäytöltä sateisesta säästä huolimatta.

– Olimme toivoneet tätä ja uskoneet joukkueeseemme, mutta kun tämä finaalipaikka lopulta varmistui, ei sitä tunnetta voi kuvailla, 41-vuotias Ivan Kecerin hehkutti uutistoimisto Reutersille.

Moskovassa Luzhniki-stadionilta purkautui ulos myös ratkiriemukkaita kroatialaiskannattajia.

– Olimme jo aikeissa lähteä kotiin, mutta nyt meidän on jäätävä tänne maanantaihin saakka, Sinisa Pavlek, Saksassa asuva kroatialainen kertoi valtava hymy kasvoillaan.

Kun faneilta kysyttiin, onko Ranska lyötävissä finaalissa, oli vastaus ripeä.

– Ehdottomasti. Me voitimme juuri Englannin.

– Maamme on pieni, voitte hyvin nähdä mitä tapahtuu. Kaikki ovat tulleet yhteen. Tämä on paras tunne aikoihin, Kroatian lipun väreillä kasvonsa maalannut 48-vuotias Eric Amsalem huokasi.

Lue myös

Kroatian selkäranka on tehty titaanista, Englannin passivoituminen maksoi kalliisti – näistä syistä neljän miljoonan asukkaan maa eteni yllättäjänä MM-finaaliin

Sydän särkyi myös yleensä ilkeänä pidetyllä brittilehdistöllä – puukkoa ei väännetty haavassa edes karvaan tappion hetkellä: "Teitte meidät ylpeiksi"

Kroatian kultainen sukupolvi eteni finaaliin Ranskaa vastaan! Mario Mandžukić laukoi maansa historiallisesti loppuotteluun jatkoajalla

Lähteet: Reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat