Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Kuinka nurkkapatriootteja suomenruotsalaiset ovat?
  • UP-dokkari: Kamera käy!
  • Yhdistetty ja Parude

"Lapsena pystyin vain unelmoimaan tällaisesta" – Kroatian upea nousu äimistytti jopa omia pelaajia

Kroatia joukkue on henkisesti erittäin vahva.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Luka Modric ja Ivan Perisic halaavat.
Luka Modric ja Ivan Perisic.AOP

Kroatia voitti Englannin 2–1 jalkapallon MM-kisojen välierässä ja eteni sunnuntain loppuotteluun. Englanti johti ottelua pitkään 1–0, mutta Kroatia nousi tasoihin ja voittoon jatko-ottelussa.

Kroatian 1–1-tasoituksen iski Ivan Perisic 68. minuutilla.

– Se oli erittäin vaikea ottelu. Kroatia on pieni maa, joten me kaikki tiesimme, kuinka tärkeä tämä ottelu oli, Perisic totesi.

Kroatia pelasi keskiviikkona kolmannen MM-kisojen pudotuspeliottelunsa ja yhtä monetta kertaa se joutui pelaamaan jatkoaikaa.

– Lämpenimme hitaasti, mutta osoitimme jälleen luonteen lujuutta. Kaksi edellistä pudotuspeliä osoittivat, että meillä on sinnikäs joukkue.

Kroatian ainoa mitali MM-tasolta on vuodelta 1998, kun joukkue saavutti pronssia Ranskan MM-lopputurnauksesta. Nyt Kroatian kultainen sukupolvi on johdattanut maan ensimmäistä kertaa MM-finaaliin.

– Muistan, kun seurasin 1998 kisoja kotikaupungissani Kroatian pelipaita päällä. Tuolloin pystyin vain unelmoimaan, että voin joskus pelata maajoukkueessa. En olisi koskaan uskonut, että tulen tekemään yhden maajoukkueen tärkeimmistä maaleista, Perisic äimisteli.

”En voi vieläkään uskoa, että olemme finaalissa”

Kroatian 29-vuotias puolustaja Domagoj Vida oli ottelun jälkeen onnesta soikea, mutta käänsi katseensa nopeasti sunnuntain finaaliin.

– Se oli erittäin tiukka ottelu. En voi vieläkään uskoa, että olemme finaalissa, Vida äimisteli.

– Meillä on vielä yksi ottelu edessä. Meillä on erittäin vahva joukkue, joka pystyy voittamaan maailmanmestaruuden. Pelaamme koko Kroatialle. Aiomme antaa kaikkemme kentällä, Vida lupasi.

Kroatian sinnikkyys hämmästytti myös Ivan Rakiticia.

– Meillä on henkisesti todella vahva joukkue. Oli uskomatonta nousta tappioasemasta voittoon, Kroatian keskikentän tähti Rakitic summasi.

Lue myös:

Kroatian kultainen sukupolvi eteni finaaliin Ranskaa vastaan! Mario Mandžukić laukoi maansa historiallisesti loppuotteluun jatkoajalla

Torvet soivat ilotulitusten valaiseman taivaan alla – riemu repesi Kroatiassa historiallisen finaalipaikan varmistuttua: "Ei sitä tunnetta voi kuvailla"

Riehakas nousu MM-finaaliin sai kroatialaiset runollisiksi – joukkue pelasi suoraan sydämestä ja pelaajat olivat kuin leijonia: "Jos Luoja suo, olemme vielä maailmanmestareita"

Maalipörssiä johtava kapteeni ei pystynyt johdattamaan Englantia finaaliin, vaan jälleen kohtalona oli kokea kivulias pettymys: "Vähän jäi vajaaksi ja se sattuu"

Lähteet: AP - Reuters

Suosittelemme

Tuoreimmat