Suora

  • Jalkapallon EM-karsinnat: Armenia-Suomi
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Englannissa ei sytytä pronssipelille, eivätkä pelaajat edes maininneet turnauksen jatkumista somessa – "Pronssiottelun pelaaminen on uskomattoman typerää"

Brittilehti Guardianin toimittaja ehdotti lukijoilleen, että huomio kannattaa mieluummin kiinnittää vaikka Kuopion Palloseuran tai FC Lahden europeleihin.

FIFAn jalkapallon MM 2018
Jesse Lingard ja Ashley Young.
AOP

– Pronssiottelun pelaaminen on uskomattoman typerää. Se on viimeinen asia, jota pelaaja haluaa. Tulkaa kotiin.

Alan Shearer twiittasi tylyn viestin torstaina, päivä sen jälkeen, kun Englanti oli hävinnyt jalkapallon MM-kisojen välieränsä Kroatiaa vastaan jatko-ottelussa. Samalla Shearer, Englannin maajoukkueen entinen hyökkääjä, vaikutti kiteyttävän sen, miten tulevaan pronssipelin saarivaltiossa suhtaudutaan.

Pelin turhuutta on löylytetty niin lehdistössä kuin sosiaalisessa mediassakin. Monen mielestä on jopa pelaajien kiusaamista pakottaa heidät uudestaan kentälle merkityksettömään otteluun, kun uran suurin unelma on valunut sormien läpi vain paria päivää aiemmin.

Uefan järjestämissä jalkapallon EM-kisoissa pronssipelistä luovuttiin jo vuonna 1980. MM-kisojen ohjelmaan se on kuulunut historian toisista kisoista asti. Tuolloin, vuonna 1934 Italiassa, pronssia voitti Saksa.

Englantilaisen Guardian-lehden (siirryt toiseen palveluun) Paul Doyle kehotti humoristisesti lukijoitaan kiinnittämään huomiota esimerkiksi Eurooppa-liigan karsintaotteluihin.

– Jos pronssipeli ei ole juttusi, ehkä haluat katso pelejä, joissa on panosta? Katso vaikapa Eurooppa-liigan karsintoja, kuten Levadia Tallinan ja Dundalkin ottelua, KuPS:n ja Kööpenhaminan peliä tai ottelua Lahti vastaan Fimleikafélag Hafnarfjarðar. Pelit käyntiin!

Jotain englatilaispelaajien suhtautumisesta tulevaan otteluun kertoo se, ettei yksikään maininnut pronssipeliä Kroatia-tappion jälkeen sosiaalisessa mediassa. Kaikki puhuivat turnauksesta menneessä aikamuodossa.

– Oli kunnia edustaa maatani maailmanmestaruusturnauksessa. Joukkueemme on kokoelma hienoja sällejä. Voimme pitää leukamme ylpesti pystyssä. Kiitos kaikille, jotka tukivat matkaamme. Tämä ei jää tähän, kirjoitti keskikenttäpelaaja Jesse Lingard.

– Olen hirvittävän pettynyt, että matkamme on ohi. Nautimme jokaisesta hetkestä. Haluan kiittää henkilökuntaamme ja fanejamme. On ollut kunnia olla osa tätä joukkuetta. Tulemme vahvempana takaisin, twiittasi puolestaan laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold.

Lue myös:

Kommentti: Kroatian nousua täyden sekasorron partaalta MM-finaaliin on vaikea uskoa todeksi

"Lapsena pystyin vain unelmoimaan tällaisesta" – Kroatian upea nousu äimistytti jopa omia pelaajia

Riehakas nousu MM-finaaliin sai kroatialaiset runollisiksi – joukkue pelasi suoraan sydämestä ja pelaajat olivat kuin leijonia: "Jos Luoja suo, olemme vielä maailmanmestareita"

Suosittelemme

Tuoreimmat