Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN

NBA-mestari värväsi yllättäen 31-vuotiaan ruotsalaisen – "Maailman paras koripallojoukkue"

Ruotsin koripallotähti Jonas Jerebko on kirjoittanut pelisopimuksen NBA-mestari Golden State Warriorsin kanssa.

urheilu
Kuvassa Jonas Jerebko
Kuvassa Jonas JerebkoEPA

Lauri Markkasen tavoin ison laitahyökkääjän paikalla Pohjois-Amerikan ammattilaissarja NBA:ssa pelaava Jonas Jerebko sai unelmasopimuksen.

Yhdeksän NBA-kauden hyökkääjä joutui siirtolistalla, kun Utah Jazz ei enää tarvinnut hänen palveluksiaan. Neljästä viime NBA-mestaruudesta peräti kolme itselleen rohmunnut Golden State Warriors tarttui sen sijaan sisukkaaseen ja sitkeään ruotsalaiseen kiinnittäen Jerebkon, jolla on ensi kaudesta 4,2 miljoonan dollarin arvoinen pelisopimus.

- Olen ylpeä, että saan tällaisen mahdollisuuden. Maailman paras joukkue, ei voisi asiat olla enää paremmin. Mestaruussormus on tietysti kaikkien unelma, hekumoi Jerebko omalla Twitter-tilillään.

Jonas Jerebko on pelannut rapakon takana kaikkiaan 562 ottelua, joissa hän on saanut vastuuta keskimäärin 18 minuuttia, heittänyt koreja 6,2 pisteen keskiarvolla ja napsinut 4 levypalloa per ottelu. Hän on edustanut Detroit Pistonsia viisi kautta, Boston Celticsia kolme ja Utah Jazzia vuoden.

208-senttisen Jonas Jerebkon arvellaan olevan Golden Statessa roolipelaaja, joka tulee penkiltä kentällä kun joukkueen kärkipelaajat tarvitsevat lepoaikaa. Hän heitti esimerkiksi viime kaudella kolmosia uransa toiseksi tarkimmalla sihdillä - 41,1 prosentilla ja on usein kunnostautunut erityisesti kolmosheitoilla, jotka lähtevät pelialueen kulmauksista. Golden Staten "kakkosviisikosta" on puuttunut tähän asti isojen pelaajien osalta kaukoheittouhka.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat