Yli kuuden ja puolen tunnin taisto! Anderson vei kahden jättiläisen historiallisen maratonottelun

Etelä-Afrikan Kevin Anderson ja Yhdysvaltojen John Isner tahkoivat peräti kuusi tuntia ja 35 minuuttia pääsystä Wimbledonin loppuotteluun.

tennis
Kevin Anderson.
Kevin Anderson.Lehtikuva / AFP

Wimbledonin ensimmäisessä välierässä kohtasi kaksi kovasyöttöistä pelaajaa: turnauksessa kahdeksanneksi sijoitettu, 203-senttinen Kevin Anderson ja yhdeksänneksi sijoitettu, 208-senttinen John Isner.

Kaksikko ei tahtonut millään saada selvää finalistista, sillä ottelu kesti kuusi tuntia ja 36 minuuttia, ennen kuin Anderson sai tuulettaa voittoaan luvuin 7–6, 6–7, 6–7, 6–4, 26–24. Ottelu oli Wimbledonin tennisturnauksen historian pisin välieräottelu ja kaikkien aikojen toiseksi pisin ottelu.

Isner on ollut aikaisemminkin mukana pitkissä otteluissa, sillä hän oli toisena osapuolena Wimbledonin historian pisimmässä ottelussa. Vuonna 2010 Isner voitti ranskalaisen Nicolas Mahut'n ensimmäisellä kierroksella 11 tunnin ja viiden minuutin pelaamisen jälkeen. Ottelua pelattiin peräti kolmen päivän ajan ja viimeinen erä päättyi 70–68.

Sekä Isner että Anderson latoivat läpisyöttöjä urakalla. Isner iski niitä 53 ja Andersonkin 49. Anderson kohtaa finaalissa voittajan Espanjan Rafael Nadalin ja Serbian Novak Djokovicin välisestä ottelusta.

Korjaus klo 11.17: Lisätty viralliseen ottelun pituuteen minuutti lisää.

Lue myös:

Wimbledonin miesten kaksinpelin välierät selvillä: Nadal eteni jättipitkästä taistelusta jatkoon

Tätä ei voitu käsikirjoittaa! Surkeasti pelannut tenniskonkari yllätti ja voitti arvostetun turnauksen – pokkasi miljoonan euron palkintopotin

Maraton-ottelun pelanneen Isnerin tie nousi pystyyn

Wimbledonin käsittämätön maratonpeli päättyi kuin päättyikin

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat