1. yle.fi
  2. Yle Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon MM 2018

Asiantuntijaraati valitsi MM-kisojen tähdistöjoukkueen, yksi pelipaikka aiheutti erityisen paljon päänvaivaa – tässä on turnauksen parhaimmisto

Jalkapallon MM-kisojen finalistit ovat vahvasti esillä Yle Urheilun asiantuntijoiden valitsemassa tähdistökentällisessä. Mukaan mahtuu silti myös ainakin yksi yllättäjäkin.

Asiantuntijat valitsivat: Tässä on MM-kisojen tähdistöjoukkue
Asiantuntijat valitsivat: Tässä on MM-kisojen tähdistöjoukkue

MM-kisojen mitalistit dominoivat Yle Urheilun asiantuntijoiden valitsemaa tähdistökentällistä. Yhdestätoista pelaajasta kymmenen tulee turnauksen kolmesta parhaasta joukkueesta.

Ranska oli dominoivin joukkue, sillä sen pelaajia mukaan mahtui peräti viisi. Pronssijoukkue Belgian edustajia tähdistöön valittiin kolme, kroatialaisia kaksi.

Belgian Thibaut Courtois oli asiantuntijaraadin mielestä turnauksen paras maalivahti. Seitsemässä ottelussaan Courtois päästi vain kuusi maalia ja piti nollan lauantain pronssikamppailussa Englantia vastaan.

Topparipariksi valittiin Ranskan kaksikko Samuel Umtiti ja Raphaël Varane, joiden oikealle puolelle poimittiin Kroatian Sime Vrsaljko.

Yksi pelipaikka tuotti asiantuntijoille kuitenkin vaikeuksia, sillä juuri kukaan vasen puolustaja ei erottunut kisojen aikana selvästi muita parempana. Lopulta valinta osui Uruguayn vasta kymmenen miesten maaottelua pelanneeseen Diego Laxaltiin.

– Sinne ei ollut montaa vaihtoehtoa. Pohdimme pitkää liutaa pelaajia. Nostimme lopulta nuoren uruguaylaisen, joka pelasi pari erinomaista ottelua. Hän näytti juoksuvoimaa, tehoja, hyvää vasenta jalkaa ja nousuja. Kiinnostava pelaaja, Erkka V. Lehtola perustelee.

Keskikentän alempi parivaljakko koostui finalistien luottosotureista. Kroatian Luka Modric on loistanut odotetusti joukkueensa peliä rakentavana moottorina, kun taas Ranskan N'Golo Kanté on tehnyt vakuuttavaa jälkeä pallonriistoillaan ja taklauksillaan.

– Tässäkin jouduttiin tekemään ankaraa valintaa. Molemmat voisivat taistella kisojen parhaan pelaajan tittelistä. Tuolle paikalle on aina tuntua, kun maailman parhaat pelajaat kootaan yhteen.

Heidän yläpuolelleen valittiin väkivahvoja hyökkäyssuunnan tähtiä. Ranskan 19-vuotias Kylian Mbappé säkenöi heti turnauksen alkumetreillä ja esimerkiksi pudotti Argentiinan matkalla loppuotteluun. Belgian Eden Hazard teki kisoissa kolme maalia, maanmies Kevin De Bruyne puolestaan toteutti tuttua tärkeää rooliaan joukkueen hyökkäystrion takana.

– Mbappé oli helppo valinta, kisojen suurin nuori tähti. De Bruyne ja Hazard olivat Belgian kova kaksikko molempiin suuntiin. Jaksan hämmästellä Hazardin osaamista pallon kanssa. Täydellinen virtuoosi, Lehtola sanoo.

Tähdistöjoukkueen kärkeen valittiin Ranskan Antoine Griezmann. Hän teki kolme maalia matkalla loppuotteluun.

– Englannin Harry Kane voisi olla tuossa kuudella maalillaan. Hän on kisojen todennäköinen maalikuningas, mutta Griezmann oli mielestämme monipuolisempi valinta. Fantastinen, älykäs pelaaja, joka pystyy tekemään ympäröivistä pelaajista parempia ja viimeistelemään myös itse, sanoo Lehtola.

Kuva: Yle