1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon MM 2018

Ranskan suurin tähti meni sekaisin maailmanmestaruudesta: "En tiedä, missä olen" – päävalmentaja omisti pitkään odotetun voiton koko kansalle

Ranskan pelaajille ja valmentajalle Didier Deschampsille maailmanmestaruus 20 vuoden tauon jälkeen oli todella tunteellinen.

Antoine Griezmann Kuva: AOP

Ranskan jalkapallomaajoukkue otti kaiken irti maailmanmestaruudesta Moskovan Lužniki-stadionilla. Ranska palasi nimittäin maailmanmestariksi 20 vuoden tauon jälkeen. Finaalissa voitto irtosi Kroatiasta lukemin 4–2.

Joukkueen päävalmentaja Didier Deschamps sivusi jopa MM-historiaa. Hänestä tuli kolmas, joka on voittanut maailmanmestaruuden pelaajana ja valmentajana. Hän ei kuitenkaan lähtenyt ottamaan kunniaa itselleeen, vaan ylisti pelaajiaan.

– Olemme tehneet 55 päivää paljon töitä. Tämä on paras kruunu sille. Olemme ylpeitä, että olemme ranskalaisia. Tämä voitto kuuluu koko kansalle. Eläköön tasavalta, Deschamps totesi juhlahumussa ja muistutti, että mestarijoukkue ei ole mikään ikäloppu.

Tässä turnauksessa nousi lopullisesti maaiman huipulle 19-vuotias hyökkääjäsensaatio Kylian Mbappé.

– Kuinka mahtavaa. Tämä oli nuori joukkue. Olemme maailman huipulla. Jotkut ovat mestareita 19 vuoden iässä, Deschamps hämmästeli.

Ranskan suurin tähti ja edellisten EM-kisojen maalikuningas Antoine Griezmann kyynelehti mestaruuden takia. Finaalissa upeasti esiintynyt Griezmann meni täysin sekaisin.

– En tiedä, missä olen. Olen todella onnellinen. Tämä oli todella vaikea ottelu. Kroatia pelasi upeasti, Griezmann sanoi.

– Pystyimme nousemaan kuitenkin mukaan peliin ja onnistuimme repimään ratkaisevan eron.

Lue lisää:

24 vuotta vanha putki jatkui – mestarijoukkue Ranskasta ei tullut MM-kisojen parasta pelaajaa

Ranska pääsi nostelemaan MM-pokaalia Moskovan stadionilla – katso jokaisen jalkapalloilijan unelmahetki tästä!

Turvatoimet pettivät jalkapallon MM-finaalissa – punkbändi Pussy Riot pääsi ryntäämään viheriölle kesken ottelun

Kantti kesti vaikka oltiin lirissä, toisen jakson nerokkaat vaihdot riisuivat Kroatian aseista – näistä syistä Ranska voitti jalkapallon maailmanmestaruuden

Ranska on jalkapallon maailmanmestari! Les Bleusin hyökkäysvoima tyrmäsi Kroatian huimassa maali-iloittelussa