Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Entiseltä mestarilta kovaa palautetta: "Doping on aina osa golfia"

Gary Playerin mukaan doping on juurtunut syvälle golfiin.

doping
Golfari lyömässä palloa
Yle

Eteläafrikkalainen Gary Player on puhunut The Timesin haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) suunsa puhtaaksi golfista ja dopingista. Yhdeksänkertainen major-voittaja on huolissaan siitä, ettei kiellettyjä aineita saada koskaan putsattua täysin golfista.

– Lajissa on ollut pelaajia, jotka ovat käyttäneet suoritusta parantavia aineita. Pystymmekö koskaan lopettamaan sitä? Emme. Asiaan liittyy liian paljon. Joudumme vain kestämään sen, 82-vuotias Player kertoi.

Playerin mukaan golf ja tennis ovat urheilun puhtaimpia lajeja, mutta dopingista on näissäkin lajeissa kiistatonta hyötyä.

– Olet vahvempi. Et loukkaannu niin helposti, voit lyödä enemmän palloja ja harjoitella kovempaa.

PGA Tour ilmoitti viime vuonna panostavansa dopingtesteihin jatkossa enemmän. Pelaajilta otetaan nykyisin veritestejä ja heidän tiedossaan ovat kielletyt aineet.

– Miksi näin myöhään? Golf oli viimeinen urheilulaji, jossa nämä otettiin käyttöön, Player totesi.

Golfin edellinen dopingkohu tuli julki viime tammikuussa, kun kanadalainen Brad Fritsch sai kolmen kuukauden kilpailukiellon kielletyn laihdutuslääkkeen käytöstä.

Lähteet: Reuters

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat