1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Venezuelan presidentti näpäytti ranskalaisia MM-kultajuhlista: "Tosi asiassa Afrikka ja afrikkalaiset maahanmuuttajat voittivat"

Nicolas Maduro kommentoi Ranskan MM-kultajoukkuetta.

Kuva: AOP

Venezuelan presidentti Nicolas Maduron mielestä Afrikka oli Ranskan sijaan jalkapallon MM-kilpailujen todellinen voittaja. Ranska voitti sunnuntaina pelatussa loppuottelussa Kroatian 4-2, mutta monilla ranskalaispelaajilla on afrikkalaiset sukujuuret.

- Ranskalainen joukkue näytti afrikkalaiselta joukkueelta. Tosi asiassa Afrikka ja afrikkalaiset maahanmuuttajat voittivat. Kuinka paljon he (ranskalaiset) halveksivatkaan Afrikkaa, ja sitten jalkapallon MM-kilpailuissa Ranska voittaa mestaruuden afrikkalaispelaajien ja afrikkalaisten poikien ansiosta, Maduro sanoi.

Kahdella MM-loppuottelun ranskalaismaalintekijällä on afrikkalaiset sukujuuret. Paul Pogban vanhemmat ovat Guineasta ja Kylian Mbappen vanhemmat Kamerunista ja Algeriasta. Monilla muillakin loppuottelussa avauskokoonpanossa esiintyneillä pelaajilla on juuret muualla kuin Ranskassa. Samuel Umtiti on syntyisin Kamerunista, Blaise Matuidin vanhemmat ovat Angolasta ja Kongosta, N'Golo Kanten vanhemmat Malista ja Raphael Varanen isä Karibianmerellä sijaitsevasta Martiniquesta.

Venezuelan presidentti Maduro kehotti Ranskaa ja koko Eurooppaa käyttämään mestaruutta apuna afrikkalaisten ja latinalaisamerikkalaisten huonon kohtelun lopettamisessa. Maduron ja Ranskan presidentti Emmanuel Macronin välit ovat olleet jännittyneet. Macron on syyttänyt Maduroa diktaattorimaisista otteista Venezuelan vallankäyttäjänä.

Lue lisää:

Ranskan ujo avainpelaaja saattaa olla maailman sympaattisin jalkapalloilija – urakoi MM-finaalin vatsataudissa, eikä edes uskaltanut pyytää pokaalia joukkuetovereiltaan

Ranskalaiset maailmanmestarit saavat arvostetuimman kunniamerkin – juhlat jatkuvat pääkaupungin kaduilla ja presidentin luona

MM-kisojen sankareita kunnioitettiin kekseliäästi – metroasemat saivat uudet nimet Pariisissa ja Lontoossa