Suomalaisen salibandyn superkaksoset siirtyvät Ruotsin mestarin riveihin: ”Se, että he valitsivat meidät on uskomattoman hauskaa”

Veera ja Oona Kaupin sopimukset uumajalaisen IKSUn kanssa ovat vuoden mittaisia.

Veera Kaupin ura on jatkumassa Ruotsissa. Kuva viime vuoden MM-kisoista Tshekki-ottelusta. Kuva: Ville Vuorinen

Suomen naisten salibandymaajoukkueen tähtihyökkääjät Veera ja Oona Kauppi siirtyvät kaksi edellistä Ruotsin mestaruutta voittaneen IKSUn riveihin.

Myös maailman parhaan seurajoukkueen tittelin itselleen viime vuonna pelannut uumajalaisseura vahvisti kaksosten vuoden sopimukset tänään tiedotustilaisuudessaan.

– Maailman paras pelaaja tulee pelaamaan maailman parhaaseen liigaan ja maailman parhaaseen joukkueeseen. Se, että he valitsivat meidät on uskomattoman hauskaa. Se osoittaa, että he uskovat siihen, mitä meillä on tarjottavana joukkueesta valmentajiin ja koko organisaatioon, urheilujohtaja Jocke Sjöström sanoi (siirryt toiseen palveluun).

Ruotsalaisen Innebandymagazinetin listauksessa Veera Kauppi valittiin viime vuoden parhaaksi naispelaajaksi maailmassa (siirryt toiseen palveluun). Hän on ensimmäinen tittelin saanut suomalaisnainen.

Torstaina 21 vuotta täyttävät Kooveen kasvatit olivat saavuttamassa hopeisia mitaleita viime vuoden MM-kisoissa viime joulukuussa. Veera oli lisäksi mukana myös MM-hopeajoukkueessa kotikisoissa vuonna 2015.

Bratislavan viimevuotisessa finaalissa Ruotsia vastaan loistanut ja tehot 3+1 kerännyt Veera on nakutellut liigauran 95 ottelussa 256 (138+118) Kooveen paidassa tehopistettä. Oonan saldo 87 ottelussa on 205 (139+66) pistettä.

Viime kaudella Kaupit sijoittuivat naisten Salibandyliigan pistepörssissä toiseksi ja kolmanneksi. Kaksosilla on myös vahva jalkapallotausta, ja molemmat ovat pelanneet naisten liigaa Tampereen Ilveksen paidassa.

Uutista päivitetty 18.7. kello 13.10: päivitetty tieto, että IKSU on vahvistanut Kauppien sopimukset tiedotustilaisuudessaan.

Lue myös: