Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: JPN - ENG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SCO - ARG
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Näin Malinen kommentoi Pikkuhuuhkajien katkeraa tappiota – "Vastuu on tässä myös valmennuksella"

Suomen päävalmentaja Juha Malinen korosti, että ottelu pitää pelata viimeistä minuuttia myöten loppuun.

urheilu
Juha Malinen
Juha MalinenTomi Hänninen

Norja nousi kahdella erikoistilannemaalilla 1-2-tappiosta 3-2-voittoon viime minuuteilla. Malinen myönsi, että joukkueen pelaamisessa on vielä paljon parannettavaa. Pettymyksen tunne oli päällimmäisenä heti ottelun jälkeen.

- Pallollisen pelin pitäisi olla toisessa pelissä jo varmempaa ja meidän pitäisi pystyä käyttämään vieläkin enemmän vahvuuksiamme. Tulos oli hyvä siihen asti, kun vielä johdimme.

- Tiedossa oli hyvin ennakolta, että Norjalla on hyviä pääpelaajia ja heitä nostetaan ylös. Nyt sitten kaaduttiin loppujen lopuksi siihen.

Malinen kävi hetken kuumana neljännelle erotuomarille, joka ei päästänyt Suomen topparia takaisin kentälle juuri ennen Norjan 2-2-tasoitusta, joka syntyi pääpuskulla.

- Isoin virheemme oli se, että lähdimme alivoimaisena pelaamaan loppua. Laitoimme kyllä keskikenttäpelaajan sinne alas, mutta yksi tärkeä pääpelaaja kuitenkin puuttui.

- Toinen kysymys oli se, miksi yliajalla mennään yleensäkin niin loukkaantumaan, että siellä tarvitaan lääkintähenkilökuntaa. Hammasta purren tilanne olisi pitänyt kestää ja pysyä kentällä, se meni nyt opetuksena. Vastuu on tässä myös valmennuksella, ei olisi pitänyt päästää lääkintäporukkaa edes kentälle, lisäsi Malinen.

Malisen mukaan tappiosta pitää aina selvitä. Voitoton Suomi kohtaa A-alkulohkon päätösottelussaan Portugalin sunnuntaina klo 18.30. Mikäli Italia voittaa torstain myöhäisillan pelissä Portugalin, on Suomella vielä sopivalla ristiinpelaamisella mahdollisuus nousta lohkossaan kolmanneksi tai jopa kakkoseksi.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat