Oulun Lipon tanssi tulisilla hiilillä jatkuu – seura menettänyt kolme avainpelaajaa

Oulun Lipon kivinen tie jatkuu. Talousahdingossa kamppailevasta pesäpalloseurasta on viime päivien aikana lähtenyt kolme keskeistä pelaajaa ja lisää pelaajia voi lähteä lauantaihin saakka.

pesäpallo
Lippo Pesiksen joukkue treenaa illan ottelua varten Oulun pesäpallostadionilla 20.7. 2018.
Lippo Pesiksen treeniohjelma jatkuu, vaikka joukkueesta on lähtenyt kolme avainpelaajaa. Illan ottelussa oululaiset kohtaavat Raahessa Pattijoen Urheilijat.Timo Nykyri / Yle

Tuorein seuran jättänyt pelaaja on etukentän Pekka Hepokangas, joka siirtyy Ykköspesiksessä pelaavaan naapuriseuraan Kempeleen Kiriin. Jo aiemmin seuran pelipaidan ovat riisuneet Marko Pelkonen ja Riku Niemi.

Pelkonen pelaa jatkossa Hepokankaan seurakaverina Kirissä ja Riku Niemi taas palasi Sotkamon Jymyyn.

Suurista ongelmista kärsinyt Lippo Pesis aikoo kuitenkin pelata kauden loppuun suunnitellusti, sanoo seuran puheenjohtaja Pasi Salmela. Peruskautta on jäljellä neljä ottelua. Mitä sen jälkeen tehdään, on vielä avoin kysymys.

– No sen jälkeen istutaan, huokaistaan, vedetään happea ja katsotaan missä ollaan ja missä sarjassa pelataan, Salmela sanoo.

Joukkue heikkenee

Oulun Lipon puheenjohtaja Pasi Salmela kertoo seuran ilmoittaneen jo pari viikkoa sitten pelaajille, että nämä voivat halutessaan jättää Lipon edustusjoukkueen.

Salmelan tulkinnan mukaan mahdollisuutta on varsinaisesti käyttänyt vain Pekka Hepokangas, koska Niemi oli Oulussa lainassa Sotkamosta ja Pelkosen kanssa seura oli tehnyt vain pelikohtaisia sopimuksia.

Käytännössä kolmen keskeisen pelaajan jääminen pois kuitenkin heikentää Lipon muutenkin ohutta pelaaja-ainesta. Joukkue on Superpesiksen nuorin ja kokemattomin.

Voitto Kouvolasta oli palsamia haavoille

Pitkän tappioputken katkaissut voitto Kouvolasta sunnuntaina sai mielet syttymään ja joukkueenjohtaja Markku Hylkilä luottaakin joukkueensa tahtoon pistää vastustajille kampoihin, vaikka seura rämpii jo pahasti sarjataulukon hännillä.

Helppoa pelin rakentaminen ei kuitenkaan ole.

Perjantain otteluun Raahea vastaan joukkue asettaa etukentälle Pekka Hepokankaan tilalle Oskari Salmelan. Hän tekee pelipaikalla oman pääsarjadebyyttinsä. Kokoonpanoon tulee mukaan myös Oskari Salmelan nuorempi veli Kasperi Salmela.

Joukkueenjohtaja Markku Hylkilä ja Lippo Pesiksen seuranjohtaja Pasi Salmela 10.7.2018.
Vaikka Lipon taival on ollut murheiden täyttämä, joukkueenjohtaja Markku Hylkilä ja seurajohtaja Pasi Salmela luottavat oululaisen pesäpalloilun jatkumiseen. Jatkuvatko pelin perinteet Superpesiksessä on jo toinen kysymys.Risto Degerman / Yle

Sarjan siirtoikkuna umpeutuu lauantaina, johon mennessä pelaajien on ilmoitettava, jos ne aikovat lähteä seurasta. Jos Liposta lähtee vielä muitakin pelaajia, joudutaan seurassa turvautumaan käytännössä B-junnuihin, sillä rahattomalla seuralla ei itsellään ole mitään mahdollisuuksia haalia sarjapelaajia muualta.

Sinnitellään kauden loppuun saakka

Pelinjohtaja Markku Hylkilän ajatuksissa siintää kuitenkin jo mahdollisuus jättää koko laji ainakin hetkeksi.

– En tiedä vielä jatkosta, mutta on hyvin lähellä, etten tee pesistä ollenkaan ainakaan hetkeen tai sitten jatkan Oulussa tai muualla. Mahdollisuudet ovat hyvinkin "fifty-sixty" siitä mitä tuleman pitää, hän naurahtaa.

– Tällä hetkellä ajatukset ovat kuitenkin vain pelissä ja seuraavassa ottelussa, mutta tein jo aiemmin päätöksen, että kauden jälkeen vedän vähän henkeä.

Kuin tulisilla hiilillä tanssisi

Seuratoiminnan talouden ongelmat ovat leijuneet myös edustusjoukkueen yllä koko talven ja kesän, vaikka joukkue onkin Hylkilän mukaan tietoisesti pysytellyt niistä niin paljon erossa kuin mahdollista. Julkista ryöpytystä on kuitenkin ollut vaikea välttää.

– Aika helteistä toimintaa on ollut jo itse asiassa pari viimeistä vuottaja varsinkin tämä viimeinen vuosi. Tuntuu, että on jopa tulessa välillä tanssittu, mies sanoo samalla, kun Lipon joukkue valmistautuu Oulun pesäpallostadionin helteessä illan otteluun Pattijoen Urheilijoita vastaan.

Lue myös:

Kouvolan Pallonlyöjien voittoputki poikki uskomattomassa ottelussa – jumbojoukkue Lippo takoi viisi kunnaria

Pesäpalloliitto määräsi Oulun Lipolle sanktiomaksun puuttuvista kasvattajaseuramaksuista – uhkana sarjapaikan menettäminen

Velkojat hyväksyivät Oulun Lipon pääsyn velkasaneeraukseen – myös kasvattajaseurakorvauksia rästissä

Talousvaikeuksista kärsinyt Oulun Lippo sai superpesislisenssin

Lippo Pesis jätti maksamatta palkkoja, vakuutuksia ja veroja – Miksi velkainen seura sai pitää paikkansa Superpesiksessä?

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat