Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Esapekka Lappi ei nöyristele – "Taistelen Suomen MM-rallin voitosta"

Esapekka Lappi sanoo suoraan haluavansa voittaa Suomen MM-rallin toistamiseen, kun WRC-autot päästetään irti Keski-Suomen soraränneihin ensi viikolla.

urheilu
Esapekka Lappi
Esapekka LappiAOP

Jyväskylän rallivoittoa puolustava Lappi hioi perjantaina Toyota Yaris WRC -autonsa säätöjä huippuiskuun Korpilahden lähistöllä. Lappi nautti paluusta sorvin ääreen runsaan kuukauden kisapaussin jälkeen.

- Onhan se kivaa tulla tänne niin sanotulle kotikylälle ajamaan. Tauon aikana ehdin vähän lomailla, treenata paljon, katsella pätkävideoita ja käydä kalassakin kerran. Ja grilliruokaa olen syönyt kotona, mutta makkaran olen jättänyt väliin, Lappi virnisti.

Lappi kiidätti ajokkiaan sen verran näyttävästi kapealla testitiellä, että paussi näytti tehneen pelkästään hyvää suomalaispilotille.

- Testasimme nyt pienellä tiellä, koska kisastakin löytyy sellaisia. Koetamme löytää säätöihin kompromissin sekä pienille että isommille teille, Toyota-kuski valotti.

Useita voittajasuosikkeja

Lomat on nyt lusittu, sillä Suomen MM-rallin urakka alkaa jo ensi viikon tiistaina nuotituksen merkeissä. Kisa pärähtää kunnolla käyntiin torstai-iltana lyhyellä yleisöerikoiskokeella Jyväskylän Harjulla.

- Olen luottavainen, että pystyn taistelemaan voitosta. Meillä ei ole paras mahdollinen lähtöpaikka perjantaiaamuna, joka saattaa ratkaista aika paljon koko kisan kannalta. Mutta onneksi en ole ihan ensimmäisenä autona tiellä, Lappi viittasi neljänteen lähtöpaikkaansa rallin ensimmäisenä kunnon ajopäivänä.

Lapin mukaan varsinkin hänen tallikaverinsa Jari-Matti Latvala ja Ford-kuljettaja Teemu Suninen ovat Jyväskylässä vahvoilla parempien lähtöpaikkojensa ansiosta, eivätkä voittajaehdokkaat lopu siihen.

- Fordit menivät täällä kovaa viime vuonna. Saa nähdä, miten Sebastien Ogier innostuu ajamaan. Uskon pystyväni ajamaan voitosta, mutta voittaminen on todennäköisesti vaikeampaa kuin viime vuonna, sillä erot ovat tasoittuneet. Meidän tiimillämme pitäisi kuitenkin olla paras auto, koska olemme testanneet täällä todella paljon, sanoi Lappi, jonka edustama Toyota Gazoo Racing pitää päämajaansa Puuppolassa.

Reitti mennyt uusiksi

Suomen MM-ralli on uudistunut huomattavasti, sillä reitistä peräti kaksi kolmasosaa on pantu uusiksi vuoden takaisesta kisasta.

Lappi luottaa täysin siihen, että reittiuudistuksella on pelkästään positiivisia vaikutuksia Toyotalle.

- Se on yleensä ollut tiimillemme hyvä juttu, kun olemme menneet uusille pätkille - ainakin Suomen ulkopuolella. Olemme olleet suhteessa paremmassa vauhdissa niillä erikoiskokeilla. En näe, että se on meille haaste, enemmänkin etu, edellisessä osakilpailussa Sardiniassa palkintopallille yltänyt Lappi alleviivasi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat