Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu

Vaikeuksien jälkeen loistotulos! Murto katkaisi Nikkasen mestaruusputken uudella ulkoratojen ennätyksellään

Minna Nikkasen kahdeksan perättäisen Suomen mestaruuden putki katkesi Jyväskylän Kalevan kisoissa. Wilma Murto onnistui vaikean vuoden jälkeen parantamaan ulkoratojen ennätystään.

yleisurheilu
Wilma Murto.
Wilma Murto.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Jyväskylässä nähtiin melkoinen taistelu seiväshypyn Suomen mestaruusmitaleista. Oulun Pyrinnön Elina Lampela sekoitti alkuun kärkikamppailua ja paransi ennätystään peräti 20 sentillä. 420 ei kuitenkaan riittänyt mitaleille.

Esbo IF:n Saga Andersson taasen oli vaikeuksissa aloituskorkeudessaan 405, mutta pääsi tästä yli viimeisellään. Andersson pystyi ylittämään 425, ja tämä riitti pronssiin ja Anderssonin ensimmäiseen ulkoratojen SM-mitaliin.

Someron Esan Minna Nikkanen ja Salon Vilppaan Wilma Murto kävivät tiukan kamppailun Suomen mestaruudesta. Karsinnassa vaikeuksissa ollut, kahdeksan perättäistä mestaruutta ottannut Nikkanen pudotti korkeudesta 440 ja kun Murto meni tästä viimeisellään yli, varmisti hän uransa ensimmäisen Suomen mestaruutensa.

20-vuotiaalle Murrolle ei ”pelkkä” SM-kulta riittänyt, sillä hän nosti riman korkeuteen 455. Tämä oli Murron uusi ulkoratojen ennätyskorkeus, hallissa hän on ylittänyt peräti 471. Murto ylitti tämän rimaa hipoen, ja halusi kokeilla vieläkin korkeammalta eli 460:sta. Tämäkin ylittyi toisella yrityksellä ja nosti Murron Euroopan tilastoissa jaetulle 8. sijalle. Murto kokeili vielä kerran korkeudesta 465, mutta kiitti tämän jälkeen yleisöä kannustuksesta.

– Oli ihan loistava seiväskisa! Ensin vääntöä ja kytätään toisten ylityksiä, etenkin kun tämä kääntyi omaksi eduksi. Sairaan kivaa! Murto iloitsi Yle Puheen haastattelussa.

– Tuntui sairaan hyvältä. Ensin Suomen mestaruus, sitten ulkoratojen ennätys ja sitten vielä toinen. Tätä olen kaivannut haastavan vuoden jälkeen!

Murto ei osannut asettaa itselleen tälle kaudelle tavoitteita, koska hän oli kärsinyt niin pitkää jalkavammasta. Tulos ja mestaruus tuntuikin hänestä ”ekstralta ja bonukselta” ja antoi samalla lisäpotkua Berliinin EM-kisoihin.

– Ei sinne lähdetä leikkimään. Pitää vain onnistua oikeassa paikassa enemmän.

N SEIVÄSHYPYN FINAALI

1) Wilma Murto 460 kkk
2) Minna Nikkanen 435
3) Saga Andersson 425
4) Elina Lampela 420
5) Aino Siitonen 395
6) Laura Ollikainen 395
7) Jatta Salmela 385
8) Minttu Koskiaho 385

Korjaus kello 13.35: Wilma Murron tulos on Euroopan tilaston 8. paras, ei 7. paras.

Lue myös:

Valmentaja kertoo seiväshyppääjien erikoisen ongelman olevan lähes arkipäivää – reissuja suunnitellaan päivätolkulla ja silti seipäät jäävät matkalle usein

Suomen seiväsnaiset kärsivät erikoisesta ongelmasta, joka pitää heidät poissa kovista ulkomaan kisoista: "Olisipa varaa yksityiskoneeseen"

Suomen yleisurheilun suurlupaus Wilma Murto on taistellut mystistä jalkavammaa vastaan jo vuoden – hyppyharjoitukset jääneet vähiin ja tuleva kesäkin voi olla vaarassa

Jalkavaivoista kärsinyt Wilma Murto ylitti seiväshypyn EM-kisarajan

Vainio lähti rohkeasti hakemaan mestaruutta ja Berliinin rajaa – "En ole vielä valmis EM-kisoihin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat