Neziri aitoi voittoon ajalla 12,92 – Harala jätettiin neljänneksi

Nooralotta Neziri otti ylivoimaisen Suomen mestaruuden 100 metrin aidoissa. Himmeämmistä mitaleista ja ennen kaikkea EM-kisapaikasta käytiin tiukempi taisto.

Nooralotta Neziri.

Nooralotta Nezirille ei löytynyt vastusta 100 metrin aitojen loppukilpailussa. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden juoksija juoksi ylivoimaiseen voittoon ajalla 12,92.

Suurempi mielenkiinto kohdistui kuitenkin Nezirin takana tuleviin, sillä Annimari Korte, Reetta Hurske ja Lotta Harala taistelivat himmeämmistä mitaleista sekä paikasta EM-kisoihin. Kolmikko oli alittanut EM-kisarajan, joten heidän keskinäinen järjestyksensä pitäisi ratkaista kahden EM-kisapaikan kohtalon. Neziri on jo valittu EM-joukkueeseen.

Korte jäi ennätyksestään vain sadasosan ja voitti hopeaa ajalla 13,15. Hyvän lähdön ottanut Hurske otti pronssia ajalla 13,16. Harala jäi kaksikosta reilun kymmenyksen ja oli neljäs ajalla 13,28.

– Aika oli yllättävän hyvä aika siihen nähden, miten huono tuo juoksu oli. Onneksi loppu kulkee vahvasti. Kerkesin jo huolestua juoksun aikana, mikä kertoo jotain. Ei saisi miettiä juoksun aikana, Annimari Korte myönsi Yle Puheen haastattelussa.

Korte uskoi, että hopeajuoksulla irtosi myös EM-kisapaikka, vaikka joukkue nimetään vasta maanantaina eikä kaikille juoksijoille ole ollut täysin selvää, miten kisapaikat jaetaan.

– Luulisi kyllä, että tämä riitti. Pystyin näyttämään, että pystyn suoriutumaan paineen alla.

Nooralotta Neziri otti jo kuudennen Suomen mestaruutensa ja oli tähän luonnollisesti tyytyväinen.

– Minua jännitti paljon, sillä viime vuonna en päässyt SM-kisoihin ja nyt oli kotikisat. Halusin tätä paljon ja tämä on niin herkkä laji. Ei olisi tarvinnut kuin kolhaisun yhteen aitaan, niin mestaruus olisi mennyt siinä, Neziri sanoi Yle Puheen haastattelussa.

Neziri lähti juoksunsa jälkeen kunniakierrokselle eikä liiemmin seurannut, mitä hänen takanaan tapahtui. Nezirin mukaan kuka tahansa kisoihin valitaankin hänen lisäkseen kelpaa oikein hyvin. Hän oli vain tyytyväinen siihen, että sai kunnon ajan ja kovan kilpailun.

– Nämä ovat kaikkein parhaita harjoituksia arvokisoihin. Toivottavasti paineen alla hiotaan timantteja.

N 100 M AITAJUOKSU, FINAALI

1) Nooralotta Neziri 12,92
2) Annimari Korte 13,15
3) Reetta Hurske 13,16
4) Lotta Harala 13,28
5) Matilda Bogdanoff 13,49
6) Saara Keskitalo 13,95
7) Emma Hyvärinen 14,41
Anni Siirtola dnf

Muokattu kello 20.52: Lisätty Annimari Kortteen kommentit

Muokattu kello 21.00: Lisätty Nooralotta Nezirin kommentit

Lue myös: