Elämänsä suurimman pettymyksen kokenut Lotta Harala puhkesi kyyneliin kesken haastattelun: "Tätä varten on vuosi treenattu, niin onhan tämä vaikeaa"

Naisten pika-aitojen EM-paikkoja jaettiin Kalevan kisoissa perjantaina. Lotta Haralan karuksi kohtaloksi jäi kilpailun neljäs sija. Haave aikuisten arvokisoista murskautui.

Lotta Harala pettyi karvaasti Jyväskylässä. Kuva: Lehtikuva / Heikki Saukkomaa

JYVÄSKYLÄ. Pika-aituri Lotta Haralalla oli perjantaina elämänsä tilaisuus saavuttaa paikka uran ensimmäisiin aikuisten arvokisoihin. Harala jäi kuitenkin neljänneksi naisten sadan metrin pika-aitojen finaalissa Kalevan kisoissa Jyväskylässä.

Se tarkoittaa käytännössä sitä, että Harala on ulkona Berliinin EM-kisoista. Tuore Suomen mestari Nooralotta Neziri oli varmistanut paikkansa jo aiemmin, Annimari Korte ja Reetta Hurske ansaitsivat Jyväskylän illassa loput EM-kisapaikat. Berliiniin lähtevä joukkue vahvistetaan myöhemmin, joten lopullista sinettiä valinnoille ei ole tullut.

SM-pronssia saavuttaneen Hurskeen aika oli 13,16. Harala juoksi 13,28, joten ero kolmosen ja nelosen välillä oli lopulta melko selvä.

– Juoksu oli tosi huono. Epäonnistuin niillä osa-alueilla, joissa olen yleensä tosi vahva, Harala sanoi.

Harala viittasi lähtöön ja ensimmäiseen viiteen aitaan, jotka kulkevat häneltä yleensä erinomaisesti. Nyt meno oli alussa tahmeampaa.

– Tiedän olevani hyvässä kunnossa ja kesä jatkuu, vaikka EM-kisoihin ei todennäköisesti lähdetä. Juoksen tämän kauden aikana vielä kovaa, Harala totesi päättäväisesti.

Raskas pettymys

Jääminen EM-kisakoneen ulkopuolelle on todella raskas pettymys Haralalle, joka on viime vuosina noussut vaikeuksien jälkeen huipulle.

Syömishäiröön sairastunut Harala joutui muutama vuosi sitten jäämään kokonaan sivuun kilpailuista. Hän selätti vaikeudet ja palasi kilparadoille vahvempana kuin koskaan.

Viime kauden lopulla Harala alkoi juosta kansainvälistä vauhtia. Se herätti haaveet aikuisuran ensimmäisistä arvokisoista.

– Onhan tämä minun elämäni isoin asia. Tätä varten on vuosi treenattu, niin onhan tämä aika vaikeaa, Harala sanoi ja puhkesi kyyneliin kesken haastattelun.

Tätä pettymystä sulatellessa menee varmasti hetki, mutta Harala osasi katsoa kilpailun jälkeen jo tulevaan.

– Elämä ei lopu tähän. Näytän vielä, mihin minusta on. Aion juosta tällä kaudella vielä kovaa ja arvokisoja riittää tulevaisuudessakin. Minulla on aikaa päästä sinne.

EM-paikkojen valintajärjestelmään Harala ei halunnut ottaa kantaa. Suomen Urheiluliitto linjasi tällä viikolla, että Kalevan kisojen suorituksella on suuri painoarvo, mutta lopullista sinettiä Hurskeen ja Kortteen kisapaikoista ei ole kuulunut.

– Minun juttuni ei ole spekuloida. Minä juoksen ja päättäjät päättää, Harala totesi.

Lue myös: