Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM, miesten 10 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 20.7.
  • Urheilukierros

Trump suuttui jälleen kansallislaulun aikana protestoiville NFL-pelaajille: "Ei palkanmaksua"

Donald Trump ei haluaisi nähdä NFL-pelaajien polvistuvan kansallislaulun aikana.

urheilu
NFL-pelaajat polvistumassa.
San Francisco 49ersin Eli Harold, Colin Kaepernick ja Eric Reid polvistuivat kansallislaulun aikana ennen NFL-ottelua syksyllä 2016. (Arkistokuva.)AOP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen sotajalalla maan amerikkalaisen jalkapallon pääsarjan NFL:n kanssa. Trump suivaantui NFL:n päätöksestä pitkittää ratkaisuaan koskien kansallislaulua ja pelaajien protesteja.

Pelaajayhdistys ja liiga ilmoittivat torstaina Yhdysvaltain aikaa, että uutta kansallislaulua koskevaa säännöstöä ei saada aikaan seuraavien viikkojen aikana, sillä luottamuksellisia keskusteluja jatketaan vielä pitkään.

– Eikö pelaajien sopimuksessa lue, että heidän on seistävä laulun aikana käsi sydämellä? Ensimmäisestä polvistumisesta ulos pelistä. Toisesta polvistumisesta koko kauden kestävä panna ja ei palkanmaksua, Trump kirjoitti Twitterissä.

Uutistoimisto AFP:n mukaan pelaajien kollektiivisopimuksessa ei ole mainintaa seisomispakosta. Tapahtumat saivat alkunsa jo vuonna 2016, kun pelinrakentaja Colin Kaepernick protestoi mustiin kohdistuvaa poliisiväkivaltaa kieltäytymällä seisomasta kansallislaulun aikana.

Trump arvosteli Kaepernickia kovin sanoin Twitterissä. Syyskuussa 2017 mielenilmaukset levisivät laajalle, kun NFL-pelaajat protestoivat poliisiväkivallan ja rodullisen epäoikeudenmukaisuuden lisäksi presidentti Donald Trumpia.

Trump oli muun muassa vaatinut seuroja erottamaan ne pelaajat, jotka osoittavat mieltään kansallislaulun aikana.

Lue myös:

Trump kielsi NBA-mestarien pääsyn Valkoiseen taloon – antoi ukaasin NHL-voittajille: ”Jos he haluavat päästä parhaaseen paikkaan maan päällä, niin olen täällä”

Washington-hyökkääjä ei aio vastaanottaa kutsua Valkoiseen taloon: "Hänen juttunsa ovat rasistisia ja seksistisiä"

WP: Trump perui jalkapallosankareiden kutsun Valkoiseen taloon

Donald Trumpin nostattamaan kansallislaulukiistaan hierottiin sopu

Osa Super Bowl -mestareista boikotoimassa vierailua Valkoiseen taloon

Amerikkalainen huippuyliopisto lähetti valmentajat yksityiskoneella suomalaisjätin perään – Martin Veinberg tavoittelee pian pelipaikkaa miljardibisneksen keskeltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat