Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Vahvistus odottamattomalle käänteelle: Räikkösen suurin pomo joutui pois tehtävistään – tilalle kaksi johtajaa

Ferrarin johtokunta on päättänyt korvata terveysongelmista kärsineen pääjohtajan Sergio Marchionnen kahdellla ihmisellä.

Formula 1
Sergio Marchionne.
Sergio Marchionne vuonna 2016.AOP

Ferrari on vahvistanut, että että sen johtokunta on päättänyt lauantain kokouksessaan siirtää pääjohtajan Sergio Marchionnen pois tehtävistään. Ferrarin tiedotteessa kerrotaan, että johtokunta on saanut tietää Marchionnen työkyvyttömyydestä.

66-vuotias Marchionne on kärsinyt viime aikoina terveysongelmista. Marchionne kävi olkapääleikkauksessa viime kuussa, eikä häntä ole nähty julkisuudessa sen jälkeen. Ferrarin johtokunta on nimittänyt sekä toimitusjohtajan että puheenjohtajan tehtäviä hoitaneen Marchionnen tilalle kaksi henkilöä.

Uusi Ferrarin puheenjohtaja tulee olemaan John Elkann, joka lukeutuu Fiatin omistavaan Agnellin perheeseen. Uusi toimitusjohtaja on puolestaan Louis Carey Camilleri. Hän toimi jo Ferrarin hallituksessa. Camilleri on tupakkayhtiö Philip Morrisin entinen puheen- ja toimitusjohtaja.

Marchionnen jääminen sivuun Ferrarin toiminnoista on merkittävä uutinen F1-piireissä. Marchionne on ollut avainasemassa F1-politiikassa. Hän on ollut myös neuvotteluissa lajin tulevaisuudesta vuodesta 2021 eteenpäin.

Marchionnen uskottiin myös tukevan tulevalle kaudelle suurlupaus Charles Leclercia Ferrarin F1-rattiin. Häntä pidettiin Kimi Räikkösen suurimpana kriitikkona. Jo aiemmin lauantaina espanjalaislehti Marca povasi, että Marchionnen poistuminen Ferrarin johdosta tarkoittaa Räikköselle parempia mahdollisuuksia jatkosopimukseen.

Marchionne jää sivuun myös Fiat Chryslerin toimitusjohtajan tehtävistä. Hänen tilalle Fiatin pestiin tulee Jeepillä marinoitunut amerikkalainen Mike Manley. Marchionnen ajateltiin jättävän Fiat Chryslerin tehtävät tämän vuoden lopussa, mutta Ferrarin johdossa italialaisen piti jatkaa vuoteen 2021 saakka.

Elkann kuvaili tiedotteessa, että oli hyvin surullinen kuullessaan Marchionnen terveydentilasta. Hänen mukaansa tällaista tilannetta ei voinut odottaa kuin vasta "muutama tunti" sitten. Hän tuntee olonsa epäoikeudenmukaiseksi, koska Marchionnen tila heikkeni niin nopeasti. Hän ei kuitenkaan halunnut täsmentää Marchionnen ongelmia.

Lue lisää:

Vaativa ja itsepäinen, mutta menestynyt johtaja – Ferrarin pääpomon paikan jättäneen Sergio Marchionnen kädenjälki jää elämään Italiassa

Yllätyskäänne: Ferrarin pääjohtaja on siirtymässä sivuun kesken kauden? Espanjalaislehti povaa täyskäännöstä Räikkösen tilanteeseen

Lähteet: Reuters, Ferrari.com

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat