Suora

 • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
 • Urheiluruutu
 • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
 • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
 • Urheiluruutu
 • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kristiina Mäkelä antoi puheilleen pontta ja paransi ennätystään kaksi kertaa – SE-lukemat enää kahdeksan sentin päässä

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on ollut tänä kesänä otsikoissa. Jyväskylän Kalevan kisoissa Mäkelä osoitti olevansa huippukunnossa.

yleisurheilu
Kristiina Mäkelä.

Orimattilan Jymyn Kristiina Mäkelä on ollut tänä kesänä otsikoissa, kun hän on muun muassa kritisoinut Suomen Urheiluliiton toimintaa, mutta myös siksi, että hän on vakuuttanut olevansa yli 14 metrin hyppykunnossa.

Jyväskylän Kalevan kisoissa Mäkelä antoi puheilleen pontta, sillä hän loikki heti toisellaan 14,06. Eikä hän jättänyt 14 metrin rajaa rauhaan tämänkään jälkeen, sillä kolmannellaan hän hyppäsi 14,15 ja neljännellään uuden ennätyksensä 14,30. Mäkelän aiempi ennätys oli jo kahden vuoden takaa 14,24.

Vauhtiin päästyään Mäkelä loikki viidennellä vielä ja 14,19 ja vielä viimeisellä kierroksella rävähti: Mäkelä paransi ennätystään vielä sentillä lukemiin 14,31. Heli Krugerin vuonna 2003 hyppäämä Suomen ennätys on 14,39.

Mäkelä otti ylivoimaisen Suomen mestaruuden, mutta hopeaa otti jo pituuskisassa yllättänyt Esbo IF:n Kira Kytölä. Kytölän ennätys oli ennen loppukilpailua 13,21, mutta nyt se kirjoitetaan lukemiin 13,61. Aikaisemmissa Kalevan kisoissa kolme hopeaa ja kolme pronssia ottanut Vasa IS:n Sanna Nygård lisäsi mitalikokoelmaansa yhden pronssin lisää tuloksella 13,11.

– Ihan mahtava fiilis! Juoksu kulki ja kontaktit piti. Tässä sen huomasi, että kun mikään ei pidä, niin se on tasaista tampausta huonoissa luvuissa, mutta kun pitää, niin tasaista tamppausta hyvissä luvuissa. Tänään natsasi, mutta vieläkin paljon otettavaa, tyytyväinen mestari kertoi Yle Puheen haastattelussa.

N 3-LOIKKA, FINAALI

 1. Kristiina Mäkelä 14,31
 2. Kira Kytölä 13,61
 3. Sanna Nygård 13,11
 4. Emma Pullola 12,91
 5. Essi Lindgren 12,70
 6. Ada Koistinen 12,66
 7. Jessica Miettinen 12,61
 8. Johanna Hokkanen 12,61
 9. Saara Hakanen 12,24
 10. Liisa Naskali 12,08

Lue myös:

Loikkiiko Kristiina Mäkelä EM-finaaliin? – "Ihan sama mitä on tilastoissa, päivä ja olosuhteet ratkaisevat"

Viimeisellä rävähti! Kristiina Mäkelä loikki EM-kisarajan

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ravisteli yleisurheilupiirejä ja sai rankkaa palautetta kokeneelta managerilta – nyt Mäkelä haluaa kertoa, mitä kirjoituksellaan tavoitteli

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat