1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. FIFAn jalkapallon MM 2018

Neymar vastasi filmaamissyytöksiin: "Menin kisoihin pelaamaan, en potkittavaksi"

Jalkapallon MM-kisoissa keskustelua käytöksellään herättänyt Neymar sanoo, että on tottunut olemaan kovien paineiden alla jo teini-ikäisestä lähtien.

Neymar olisi toivonut parempaa suojelua MM-kisoissa. Kuvan neljännesvälierästä Meksikoa vastaan hän vietti maassa yli viisi minuuttia. Kuva: AOP

Brasilian supertähti Neymar myöntää, että lopetti jalkapallon MM-kisojen seuraamisen sen jälkeen, kun maa jäi puolivälieriin hävittyään Belgialle.

– En voi sanoa, etten halunnut enää pelata jalkapalloa, mutta en halunnut nähdä palloa enkä yhtään enempää jalkapallopelejä, Neymar sanoi AFP:lle lauantaina.

Pettymys oli suuri, sillä tähti ei ollut parhaimmillaan turnauksessa eikä voinut auttaa joukkuettaan eteenpäin. Neymar maalasi kahdesti, mutta suurimman huomion hän keräsi paikoitellen teatraalisten otteidensa ansiosta.

Moni syytti brasilialaista filmaamisesta, ja sosiaalisessa mediassa levisi kasapäin pilailuvideoita Neymarista kiereskelemässä erilaisissa paikoissa. Neymarin käytöksestä neljännesvälierässä tuohtuneessa Meksikossa jalkapalloseura jopa järjesti kilpailun, jossa osallistujien piti pyöriä maassa koko kentän pituisen matkan.

Neymar kommentoi kohua toteamalla, että olisi toivonut parempaa suojelua kisoissa.

– Menin MM-kisoihin pelaamaan, päihittämään vastustajan, en potkittavaksi. Kritiikki minua kohtaan oli liioiteltua, mutta olen iso poika. Olen tottunut olemaan tekemisissä tälläisten asioiden kanssa. En voi olla tuomari ja pelata samaan aikaan, mutta joskus toivon, että voisin.

Aiemmin tällä viikolla Neymar nähtiin Instagramissa huumorimielessä tehdyllä videolla, jossa hän opetti lapsia kaatumaan maahan oikein.

Valtavat paineet eivät hetkauta

Huhut Neymarin siirtymisestä PSG:stä Espanjan suurseura Real Madridiin kävivät kuumana, mutta brasilialaistähti pani huhupuheille päätöksen kuluneella viikolla, kun hän kertoi jäävänsä Pariisiin.

– Kaikki on vain median spekulaatiota. Näiden tarinoiden keksijät näyttävät tietävän elämästäni enemmän kuin minä itse.

Neymar siirtyi PSG:hen viime vuonna Barcelonasta ennätysmäisellä siirtosummalla, sillä pariisilaisseura pulitti hyökkääjästä huimat 222 miljoonaa euroa. Onnistumisia vaaditaan paitsi maajoukkueessa myös seuratasolla.

– Kaikki hyvät pelaajat kokevat paineita, mutta on totta, että minulla ne ovat kaksinkertaiset. Olen ollut tästä tietoinen paitsi Brasilian maajoukkueessa myös seuratasolla siitä lähtien, kun olin 17-vuotias. Osaan käsitellä paineita ja tiedän, että kun tulokset eivät ole sitä, mitä niiden pitäisi, silloin paineet kasvavat.

PSG on hallinnut Ranskan liigaa viime vuodet, ja se lähtee myös seuraavaan Ligue 1:n kauteen ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Joukkueen valmentajaksi on tullut Dortmundista kenkää aiemmin saanut Thomas Tuchel, ja maalille pariisilaiset hankkivat Juventuksesta italialaiskonkari Gianluigi Buffonin.

– Tuchel on mahtava valmentaja ja odotamme hienoa kautta. Olemme saaneet joukkueeseen jalkapallolegendan (Buffon), joka tuo mukanaan kokemuksensa. Siitä on varmasti meille iso apu ensi kaudella.

Lue myös:

Neymar tyrmäsi siirtohuhut: Jään PSG:hen

"Uusi Pelé" osoitti olevansa jo parhaiden joukossa, nyt saattaa olla megatähtien vuoro väistyä huipulta – riittääkö sensaatiomainen kesä koko jalkapallomaailman kuninkuuteen?

Jalkapallolegendat pöyristyneitä Neymarin käytöksestä ja jyrähtivät: "Säälittävää"

Maailmanmestaruuskaan ei riittäisi Neymarille, josta alettiin tehdä supertähteä jo nuorena poikana – hänestä on pakko tulla maailman paras, mutta milloin?

Kommentti: Venäjän MM-turnaus oli symbolinen päätös Messin ja Ronaldon ainutlaatuiselle valtakaudelle – samanlaista kaksintaistelua on turha odottaa lähivuosina