Suora

  • Rallin MM, Saksa, kisakooste

Suomen keihästoivo paransi ennätystään kolme metriä kyynärpään sivuside poikki: "Tässä ei ole mitään menetettävää"

Limingan Niittomiesten Toni Keränen heitti Kalevan kisoissa uuden ennätyksensä 78,86, joka riitti keihäänheiton SM-hopeaan.

Yleisurheilun EM 2018
Toni Keränen
Toni Keränen saavutti sunnuntaina SM-hopeaa.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

JYVÄSKYLÄ. Kalevan kisojen miesten keihäsfinaalin valopilkku oli Toni Keränen, joka paransi ennätystään yli kolme metriä.

Keräsen ennätys ennen sunnuntain finaalia oli 75,84, mutta nyt hän heitti SM-hopealle tuloksella 78,86. Oliver Helander voitti Suomen mestaruuden 81,26 metrin heitolla.

Keräsen tekeminen näytti sellaiselta, että kaiken osuessa kohdalleen jopa Berliinin EM-raja 80,00 olisi ollut mahdollinen.

– Ei jäänyt harmittamaan, ettei tullut sitä kasikymppistä. Minulla ei ole kiire heittää sellaista yhtä pitkää heittoa. Mieluummin vakiinnutan tuloksen tuonne 80 metrin tuntumaan kuin heitän yhden hyvän. Se huippuheitto tulee, kun tulee, Keränen sanoi.

Keränen, 20, on mainittu usein, kun suomalaisen mieskeihäänheiton tulevaisuuden lupauksista on puhtuttu. Parin viime vuoden aikana kehitystä ovat kuitenkin jarruttaneet lukuisat loukkaantumiset.

Tälläkin hetkellä Keränen heittää kyynärpään sivuside poikki. Kyynärpää vaivasi jo viime kesänä ja meni uudestaan rikki ulkomaan leirillä huhtikuussa.

– Silloin kun se oli osittain revennyt, sillä ei pystynyt heittämään, mutta nyt kun se on kokonaan poikki, heittäminen onnistuu. Ortopedi sanoi, ettei sitä voi heittämällä enempää rikkoa. Tässä ei ole mitään menetettävä.

Keränen menee kyynärpäänsä takia leikkaukseen syksyllä. On mielenkiintoista nähdä, minne asti keihäs lentää, jos hän pääsee heittämään terveenä.

Lue myös:

Oliver Helander jäi kaipaamaan piikkiheittoa – keihäsfinaalin tulostaso jäi vaatimattomaksi

Keihäslegendat järkyttyivät, kun 17-vuotias Harri Haatainen asteli heittopaikalle korvakoru korvassa – kultaiset huippuvuotensa menettänyt entinen superlupaus jaksaa yhä kilpailla: "Keihäänheitto on henkireikä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat