1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Bottas ja Räikkönen kokivat tallimääräykset Saksan GP:n hurjassa voittokamppailussa, mutta suomalaiset ymmärsivät ratkaisuja: ”Totta kai olen pettynyt”

Suomalaiset F1-tähdet, että heitä jarruteltiin tiimin edun takia vauhdikkaassa Saksan GP.ssä.

Kuva: AOP

Saksan GP:ssä dramaattisilla hetkillä molemmat suomalaiset F1-kuljettajat kokivat tallimääräykseen tiimeiltään. Mercedeksen Valtteri Bottas oli toinen ja Kimi Räikkönen oli kolmas, mutta ennen ruutulippua ehti paljon tapahtua.

Räikkönen oli ensimmäisen ja muita aikaisemman varikkopysähdyksensä ansiosta noussut kisan kärkeen.

Hän ei kuitenkaan pystynyt repimään eroa toisena olevaan Sebastian Vetteliin. Saksalainen kävi kuumana tilanteesta ja pyysi tiimiä pyytämään Räikköseltä ohituksen antamista.

Ferrari päätti muutaman kierroksen pohdinnan sanoa Räikköselle, että Vettelin renkaat kuluivat kovasti kakkossijalla. Räikkönen ei hyväksynyt perustelua, sillä hänen omat renkaatkin olivat kulumassa.

Pienessä tivauksessa Räikkönen pyysi tallia vain ilmoittamaan suoraan, että päästäkää Vettel ohitse. Räikkönen lopulta totteli Ferrarin pyyntöä. Kisan jälkeen Räikköseltä kysyttiin mielipidettä.

– Meillä on selvät säännöt. Mutta siinä kohtaa ne eivät olleet selvät. Minulla oli nopeutta. Mutta en tiedä, muuttiko se lopulta mitään kisan lopputulosten suhteen, Räikkönen viittasi Vettelin myöhempään ulosajoon kisassa.

Räikkönen myös menetti kakkospaikan kolmanneksi, kun hänellä oli tilannetta kierroksella ohitettavan Sauberin kanssa liukkaalla radalla. Mutka meni Ferrarin suomalaiskonkarilta leveäksi. Räikkönen putosi tilanteessa kolmanneksi ennen Vettelin ulosajoa. Tallitoverin keskeytys nosti Räikkösen hetkellisesti kakkoseksi ja kiinni suomalaisten kaksoisvoittoon, mutta Räikkönen joutui tekemään toisen pysähdyksensä ja palaamaan takaisin kolmanneksi.

– Oli aika vaikea kisa sateen kanssa. Valtteri pääsi ohi. Totta kai olen pettynyt kolmossijaan, mutta se on, mitä on, Räikkönen totesi.

Mercedeksen Bottaksella oli myös oma tallimääräystilanne kisan lopussa. Bottas oli pudonnut kisan kärjestä Vettelin ulosajon jälkeisellä varikkopysähdyksellä. Hän yritti uusintalähdön jälkeen Hamiltonista aggressiivisesti ohi pari kertaa, mutta joutui taipumaan kovassa kilvanajossa. Hetkeä myöhemmin Bottasta pyydettiin pitämään kakkossija ja rauhoittumaan.

Bottas ei lähtenyt kritisoimaan päätöstä.

– Kun Sebastian meni ulos radalta, niin uskoin mahdollisuuteni, Bottas kuvaili.

Kuva: AOP/imago sport

– Meillä oli Lewisin kanssa vähän vääntöä ensimmäisellä kierroksella turva-auton poistumisen jälkeen. En päässyt ohi. He pyysivät minua minimoimaan riskit. Ymmärrän sen täysin.

Lue lisää:

Käsittämätön Saksan GP! Bottas ja Räikkönen olivat jo hetken tuomassa Suomeen kaksoisvoiton, mutta Hamilton nousi voittoon ja MM-sarjan kärkeen

Hamilton nousi uskomattomasti voittoon, Bottas ja Räikkönen palkintokorokkeelle – näin eteni Saksan GP