1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Hamilton selvisi varoituksella, eikä Bottas noussut voittoon – Mika Salo mukana F1-tuomaristossa, joka perusteli pehmeämpää ratkaisua kolmella pointilla

Mercedeksen Lewis Hamiltonin mahdollista aikasakkoa sekä Valtteri Bottaksen voittoa ehdittiin juhlia hetken aikaa ennen kuin F1-tuomaristo päästi britin pälkähästä.

Kuva: AOP

Mercedeksen tähtikuljettaja Lewis Hamilton saa pitää Saksan GP:n voittonsa. Hamiltonia epäiltiin sääntörikkeestä, kun hän oli viime hetkellä kääntynyt takaisin ajoradalle varikkosuoralle menevältä tieltä.

Sääntöjen mukaan kyseinen temppu on kielletty ilman force majeure -syytä.

Esimerkiksi Kimi Räikkönen sai kaksi vuotta sitten Bakussa samankaltaisesta tilanteesta viiden sekunnin aikasakon.

Hamilton sai nyt vain varoituksen, mutta viiden sekunnin aikasakolla tallitoveri Valtteri Bottas olisi noussut kisan voittoon. Bottas taipui Hockenheimin radalla 4,5 sekunnilla.

F1-tuomaristo perusteli Hamiltonin varoitusta kolmella eri syyllä.

F1-tuomariston mukaan pelkkään varoitukseen päätymiseen vaikutti se, että kenellekään ei aiheutunut vaaraa. Lisäksi talli oli suoraselkäisesti myöntänyt rikkeen. Lieventävä asianhaara oli myös se, että Hamilton teki rikkeen turva-auton ollessa radalla.

Saksan GP:n tuomaristossa oli mukana myös Mika Salo.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Voittonsa pitämällä Hamilton johtaa nyt F1-sarjaa puolivälissä 17 pisteellä ennen Saksassa keskeyttänyttä Ferrarin Sebastian Vetteliä.

Lue myös:

F1-tuomaristo tutki Hamiltonin ja Mercedeksen sekoilua kisan lopussa – oli menettää voittonsa Bottakselle

Asiantuntija hämmästeli Räikkösen kohtelua, kun suomalaiskonkari johti vielä yllätyksellistä Saksan GP:tä: ”Ferrari teki siinä hyvin oudosti”

Bottas ja Räikkönen kokivat tallimääräykset Saksan GP:n hurjassa voittokamppailussa, mutta suomalaiset ymmärsivät ratkaisuja: ”Totta kai olen pettynyt”

Käsittämätön Saksan GP! Bottas ja Räikkönen olivat jo hetken tuomassa Suomeen kaksoisvoiton, mutta Hamilton nousi voittoon ja MM-sarjan kärkeen

Hamilton nousi uskomattomasti voittoon, Bottas ja Räikkönen palkintokorokkeelle – näin eteni Saksan GP